Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Heves viharok és áradások Németországban + videó

Heves viharok jelentős fennakadásokat okoztak pénteken és szombaton Dél-Németország bizonyos részein, vannak olyan lakosok, akiket helikopterrel kellett biztonságos helyre menekíteni – jelentette a dpa hírügynökség hatósági közlések alapján.

Forrás: MTI2024. 06. 01. 19:10
Ochsenhausen, 2024. június 1.
Homokzsákokat rakodnak tûzoltók az elárasztott utak egyikén a Baden-Württemberg tartománybeli Ochsenhausenben, miután az esõzésektõl átszakadt a Rottum folyó védõgátja, és elöntötte a városközpont egy részét 2024. június 1-jén.
MTI/AP/DPA/Thomas Warnack
Ochsenhausen, 2024. június 1. Homokzsákokat rakodnak tûzoltók az elárasztott utak egyikén a Baden-Württemberg tartománybeli Ochsenhausenben, miután az esõzésektõl átszakadt a Rottum folyó védõgátja, és elöntötte a városközpont egy részét 2024. június 1-jén. MTI/AP/DPA/Thomas Warnack Fotó: Thomas Warnack
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viharok több helyen árvizet okoztak, emiatt például szüneteltetni kell a vasúti közlekedést München és az ausztriai Bergenz, illetve a svájci Zürich között. 

A Müchen és Stuttgart közötti expresszvonatokat más pályára kell terelni. Le kellett zárni az Ulm és Augsburg közötti közutat is.

Helikoptert a bajorországi Fischach városban kellett bevetni lakosok kimenekítésére, mert a Schmutter folyó átszakította a gátját és kiöntött. 

Az árvíz miatt több körzetben rendkívüli állapotot hirdettek ki. A veszély nem múlt el, mert tovább esik az eső, és várható még vasárnap is 

– figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.

Baden-Württemberg tartományban is katasztrofális a helyzet, miután kiöntött a Rottum folyó. Reinstetten városban 150 katasztrófavédelmi egység dolgozik több mint 22 órája – közölte Philipp Bürkle polgármester.

Borítókép: Homokzsákokat rakodnak tűzoltók az elárasztott utak egyikén a Baden-Württemberg tartománybeli Ochsenhausenben, miután az esőzésektől átszakadt a Rottum folyó védőgátja és elöntötte a városközpont egy részét 2024. június 1-jén (Fotó: MTI/AP/DPA/Thomas Warnack)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.