Idős nő halt meg a Belgorod elleni ukrán dróntámadásban + videó

Az oroszországi Belgorod régió elleni dróntámadások során egy ember meghalt, négyen megsérültek – jelentette a térség a kormányzója. Az ukrán erők rendszeresen támadják a határ melletti orosz térségben lévő civil célpontokat.

Forrás: The Guardian2024. 06. 25. 10:30
Ukrainian shelling takes lives in Belgorod
Megsérült házak képe, miután támadás érte az oroszországi Belgorodot. Fotó: Emil Leegunov Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy idős nő meghalt, négyen megsérültek, épületek sokasága pedig megrongálódott a Belgorod térségben végrehajtott többszöri légitámadásban – közölte kedden az Ukrajnával határos délorosz régió kormányzója, írta a The Guardian.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy légvédelmi rendszerei összesen 29 Ukrajnából indított drónt semmisítettek meg a régió területe felett – írja a Reuters.

Meghalt egy idős nő Belgorod közelében egy faluban – közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója.

A drónok közül legalább hat megsemmisült a belgorodi Jakovlevszkij körzet felett – mondta Glakdov. Két embert megsebesítettek a repeszek – tette hozzá.

Egy másik ember akkor sérült meg, amikor egy drón lezuhant Belgorod városa felett, egy másik nő pedig a régió egyik falujában sebesült meg, mondta Gladkov. A kormányzó szerint a térségben sok épület és autó is megrongálódott.

Borítókép: Megsérült házak képe, miután támadás érte az oroszországi Belgorodot (Fotó: Anadolu/AFP/Emil Leegunov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.