Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Keményen kiosztotta az amerikai külügyet Menczer Tamás

Nem tetszik az amerikai demokratáknak, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított az Átlátszó és a Transparency International Magyarország ellen.

2024. 06. 28. 15:59
MENCZER Tamás
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Joe Biden külügyminisztériuma ma is aggódik Magyarország miatt. Tegnap az antiszemitizmus volt a soros, ma a Szuverenitásvédelmi Hivatal miatt aggódnak” – írta a közösségi oldalán Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. Arra reagált, hogy az Egyesült Államok szerint antidemokratikus olyan szervezeteket vizsgálni, amelyek külföldről kapnak finanszírozást és politizálnak. David Pressmanék most amiatt rázzák az öklüket, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított az Átlátszó és a Transparency International Magyarország ellen.

Meg is értem. Rajtuk kívül még a háborúpárti teljes magyar baloldal és az őket kiszolgáló média is aggódik. Ezt is megértem

– fűzte hozzá Menczer Tamás.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, az Egyesült Államokat mély aggodalommal tölti el a magyar kormány nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvénye, illetve a nemrégiben felállított Szuverenitásvédelmi Hivatal e heti, a civil társadalmat és a független médiaszervezetek működését célzó drákói intézkedései – áll az Egyesült Államok külügyminisztériumának közleményében. 

Arról is beszámoltunk, hogy azért indított vizsgálatot a Szuverenitásvédelmi Hivatal az Átlátszó és a Transparency International Magyarország ellen, mert 

törvényi kötelezettségük vizsgálni az olyan szervezeteket, amelyek külföldről kapnak finanszírozást, közéleti tevékenységet végeznek és a politika befolyásolásával foglalkoznak. 

A hatályos törvények alapján a kötelezettnek a letétbe helyezési és a közzétételi kötelezettségének eleget kell tennie a beszámoló elektronikus megküldésével a céginformációs szolgálat részére az adott üzleti év mérlegforduló napját követő ötödik hónap utolsó napjáig, vagyis május 31-ig. A törvényi előírások célja a teljes körű nyilvánosság biztosítása a közérdek védelme érdekében. Ennek ellenére a magát a transzparencia élharcosaként feltüntető, ezen értékeket pedig az állami szerveken és a konzervatív értékrendet képviselő civil szervezeteken visszatérően számonkérő Átlátszó a 2023-as pénzügyi beszámolójának közzétételére vonatkozó kötelezettségének mind a mai napig nem tett eleget.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.