Magyarellenes román párt az EP-ben – hatalmas a felháborodás Brüsszelben

Deutsch Tamás és Kocsis Máté is kizárta az együttműködést a Fidesz részéről.

2024. 06. 20. 13:59
SIMION, George
George Simion, a nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke. Fotó: Robert Ghement
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felvették az ECR frakciójába a szélsőségesen magyarellenes román AUR-t. Kizárt, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben egy ilyen párttal üljön egy frakcióban” – írta csütörtökön Facebook-oldalára Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

A romá nacionalista AUR párt a napokban lépett be a konzervatív ECR-be, amellyel utóbbi lett az új parlament harmadik legnagyobb pártja. A lépés azonban felháborodáshoz vezetett: Kocsis Máté a Facebook-oldalán egyből leszögezte, hogy „szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!” – idézte a politikust a Mandiner. George Simion, a szélsőjobbos, magyargyűlölő AUR elnöke egyből válaszolt is Kocsisnak:

Sziasztok magyar barátok! Nem gyűlölünk, hanem együtt akarunk harcolni az európai bürokraták ellen

Borítókép: George Simion, a nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke (Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.