„Oroszország alternatívát jelent a Nyugat zsákutcájával szemben”

Az Oroszországi Föderáció felsőházának elnöke Oroszország napján fogalmazta meg gondolatait. Valentyina Matvijenko szerint országa olyan problémákat old meg, amelyek az egész emberiség számára jelentősek.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 06. 12. 12:03
Federation Council meeting in Moscow
Valentina Matvienko részt vesz a Szövetségi Tanács bizottsági ülésén Moszkvában, Oroszországban 2024. május 14-én. Fotó: Kreml Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Napjainkban, amikor a világ válaszút előtt áll, Oroszország azon kevés országok egyike, amelyek alternatívát jelentenek a Nyugat zsákutcájával szemben – mondta Valentyina Matvijenko, a felsőház elnöke Oroszország napján, írta a RIA Novosztyi.

Inauguration ceremony of Vladimir Putin
A felsőház elnöke, Valentyina Matvijenko és az Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Vologyin Vlagyimir Putyin orosz elnökké avatási ünnepségén Moszkvában 2024. május 7-én. Fotó: Anadolu/AFP/Kreml

Most, amikor a világ nemcsak a technológiai, a társadalmi-gazdasági, hanem a civilizációs fejlődés új szakaszába lépett, az emberiség jövője valóban meghatározásra kerül. Nem túlzok. A világ válaszút előtt áll

– írta.

„Hazánk ma azon kevesek egyike, amely megszemélyesíti és alternatívát mutat a Nyugat zsákutcájához képest” – hangsúlyozta Matvijenko.

Szerinte Oroszország az, amely a legaktívabban és legkövetkezetesebben ellenzi a dehumanizálás irányvonalát, és harcot vív a civilizáció megőrzéséért, amely a humanizmus alapvető értékein, az emberen, az emberhez való jogon nyugszik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Valentyina Matvijenko, a felsőház elnöke a moszkvai Kreml Szent Katalin termében május 30-án. Fotó: AFP

„Élet és fejlődés, a jó felsőbbsége és a rossz elutasítása, igazságosság, kölcsönös segítségnyújtás, erős és barátságos család” –  folytatta. 

 

Amint látjuk, Oroszország ismét olyan problémákat old meg, amelyek az egész nemzetközi közösség, az egész emberiség számára jelentősek. Ezt igazolja az új geopolitikai valóság, hogy nem vagyunk egyedül az igazságos világrendért folytatott küzdelemben

– zárta gondolatait Matvijenko.

 

Borítókép: Valentyina Matvijenko részt vesz a Szövetségi Tanács bizottsági ülésén Moszkvában 2024. május 14-én (Fotó: Anadolu/AFP/Kreml)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.