Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Hakan Fidan török külügyminisztert fogadta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Forrás: MTI2024. 06. 11. 21:24
PUTYIN, Vlagyimir; FIDAN, Hakan
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) Hakan Fidan török külügyminisztert fogadja a moszkvai Kremlben 2024. június 11-én. Fotó: Mihail Metzel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert. Fidan, aki a nap folyamán korábban a BRICS-külügyminiszterek találkozójának helyszínén, Nyizsnyij Novgorodban találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is, nemrégiben Pekingben erősítette meg Törökország csatlakozási szándékát a tömörüléshez.

Putyin méltatta Törökország hozzáállását az ukrajnai válság megoldásához és hozzájárulását a fekete-tengeri gabonamegállapodás megkötéséhez. Megjegyezte: nem Oroszország hibája, hogy nem sikerült meghosszabbítani azt.

Emellett az együttműködés folytatását javasolta az „asztanai formátum” keretében a terrorizmus elleni közös küzdelem és a szíriai rendezés érdekében. Hozzátette, hogy júliusban a kazah fővárosban tervez találkozni Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) Hakan Fidan török külügyminisztert fogadja a moszkvai Kremlben 2024. június 11-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Metzel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.