Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Parlamenti választást is tartanak Bulgáriában

Előre hozott parlamenti választások kezdődtek vasárnap Bulgáriában, a voksolás időpontja egybeesik az európai parlamenti választással.

Forrás: MTI2024. 06. 09. 8:17
Egy nő sétál a jobbközép GERB párt vezetőjének, Bojko Boriszov volt miniszterelnöknek a kampányplakátjai mellett Szófiában 2024. június 7-én, az európai parlamenti választások előtt
Egy nő sétál a jobbközép GERB párt vezetőjének, Bojko Boriszov volt miniszterelnöknek a kampányplakátjai mellett Szófiában 2024. június 7-én, az európai parlamenti választások előtt Fotó: Nikolay DOYCHINOV / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió legszegényebb országának számító Bulgáriában egymást váltják a kormányok a 2020-as korrupcióellenes tüntetéssorozat óta, a mostani választásokra készült előrejelzések szerint várhatóan most sem sikerül egyik pártnak sem többséget szereznie, így koalíciós tárgyalások lehetnek.
A szavazóhelyiségek helyi idő szerint reggel hétkor nyitottak, a szavazásra jogosultak este nyolcig adhatják le voksukat.

A Gallup közvélemény-kutató legutóbbi, a BTA bolgár hírügynökség által közzétett felmérése szerint a jobboldali Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) a legnépszerűbb a választók körében. Az európai parlamenti választással kapcsolatos Gallup-felmérés szerint a választásra jogosultak 40 százaléka jelezte, hogy élni kíván jogával.

 

Borítókép: Egy nő sétál a jobbközép GERB párt vezetőjének, Bojko Boriszov volt miniszterelnöknek a kampányplakátjai mellett Szófiában 2024. június 7-én, az európai parlamenti választások előtt (Fotó: Nikolay Doychinov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.