Deutsch Tamás: A néppárttól a kommunistákig tombol félelmében az EP baloldali többsége + videó

Megtartotta alakuló ülését az Európai Parlament Strasbourgban, ahol össztűz alá került a Patrióták Európáért frakció.

Forrás: HírTv2024. 07. 16. 21:26
Strasbourg, 2023. november 20.
Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke felszólal a gyermekek jogairól szóló vitában a parlament strasbourgi plenáris ülésén 2023. november 20-án.
MTI/EPA/Ronald Wittek
Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartotta alakuló ülését az Európai Parlament Strasbourgban. Roberta Metsola lett a testület elnöke. Az Európai Néppárt színeiben összesen három képviselőt választottak alelnökké, rajtuk kívül az Európai Parlament alelnöke lett az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) kettő, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) öt, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) kettő, a Zöldek egy, valamint a Baloldal egy képviselője. A Patrióták Európáért frakció képviselői közül egy politikus sem kapott alelnöki tisztséget, annak ellenére, hogy a testület egyik legmeghatározóbb ereje lett.

Bezzeg egy virtigli kommunistát megválasztottak alelnöknek

 – nyilatkozta a Hír TV-nek Deutsch Tamás, aki a Fidesz–KDNP delegációját vezeti ebben a ciklusban.

Arra a felvetésre, hogy uniós jogot sért, hogy a patrióták nem kaptak pozíciót, Deutsch Tamás elmondta:

Európában a jog a hatalmi törekvések szolgálólányává vált, amikor a hatalmi törekvések jogi eszközök alkalmazását, büntetésszerű alkalmazását, folyamatos megrendszabályozást indokol, akkor persze jogászkodnak, amikor a hatalmi érdeke a baloldalnak az, hogy páros lábbal szálljanak bele a jogszabályokba, akkor mindenfajta skrupulus nélkül megteszik mindezt.

A teljes videó itt tekinthető meg: 

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP delegációvezetője (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.