Elnézést kért a vállalati vezető a világot megbénító informatikai problémáért

Napokba telhet, mire teljesen helyreállnak a pénteki globális informatikai leállás által érintett rendszerek, így további késésekre és járattörlésekre lehet számítani. A hibás frissítést kiadó cég ügyvezetője elnézést kért az érintettektől.

2024. 07. 20. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassanként helyreállnak azok a rendszerek, amiknél a Crowdstrike Falcon kiberbiztonsági szoftver egy frissítésének hibája okozott zavarokat pénteken – számol be róla a BBC.

A Crowdstrike ügyvezetője, George Kurtz az X közösségi média platformon közzétett posztjában megerősítette, hogy nem kibertámadásról, hanem szoftverhibáról van szó, amelyet azóta javítottak.

A cégvezető az NBC amerikai hírtelevíziónak adott interjújában elnézést kért, egyben elismerte, hogy „némi időbe” telik, mire minden rendszer helyreáll. A repülőjáratok esetében a hétvége folyamán világszerte további késésekre és járattörlésekre lehet számítani, de más vállalatoknál is napokba telhet, mire elhárítják a leállás következményeit.

Mélységesen sajnáljuk, hogy ilyen hatással voltunk az ügyfelekre, az utazókra, mindenkire, akit ez érintett

– idézte Kurtz szavait a Reuters hírügynökség.

Mint arról beszámoltunk, a kiberbiztonsági szoftverhez kiadott hibás frissítés világszerte számtalan rendszerben – köztük légitársaságoknál és egészségügyi szolgáltatóknál – okozott rendszerleállást. A hiba fennakadásokat okozott az összes spanyol repülőtéren, a berlini és az amszterdami repülőtéren, a legnagyobb brit vasúttársaságnál, a brit Sky tévétársaságnál, továbbá számos ausztráliai és új-zélandi vállalatnál, de érintette többek között a Wizz Air több szolgáltatását is. A ferihegyi repülőtéren több légitársaság rendszereinek leállása okozott késéseket

Nagy-Britanniában, Németországban és Izraelben az egészségügyi szolgáltatókat is súlyosan érintette a leállás, több kórházban is műtéteket kellett elhalasztani.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.