Ennyi volt, elég volt, Ursula von der Leyen!

Deutsch Tamás szerint elég volt abból, hogy Brüsszel folyamatosan hadat üzen a nemzetállamoknak.

Forrás: Facebook2024. 07. 18. 7:44
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2024. június 28. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezleten 2024. június 28-án hajnalban. Von der Leyent újraválasztották a bizottság elnökévé. MTI/EPA pool/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a 27 országban, s az európai parlamenti választáson sok tíz millió szavazópolgár gyökeres fordulatra, a brüsszeli politika gyökeres megváltoztatására szavazott és a választásokat követő napok, hetek azok pedig ugyanakkor egyre inkább arról szóltak, hogy a régi, tulajdonképpen az európai parlamenti választáson leváltott elit mindenféle hatalmi manipulációval hogyan próbálja megváltoztatni, utólag felülírni a választópolgárok akaratnyilvánítását. Erről beszélt a Mokkának adott interjúban Deutsch Tamás.

A Fidesz európai parlamenti képviselője leszögezte: Mi patrióta, hazafi, szuverén elgondolásokat valló európai parlamenti képviselők pedig azt mondtuk, ami ma ritkaságszámba megy, hogy számunkra parancs az a mandátum, az a felhatalmazás, amit a saját választóinktól kaptunk.

Mi ténylegesen egy alapvető, az európai politikában bekövetkező változás mellett vagyunk elkötelezettek. Elég volt abból, hogy Brüsszel folyamatosan hadat üzen a nemzetállamoknak, a tagállamoknak és egy állandó politikai hidegháborúskodás zajlik. Elég volt abból, hogy menedzselni akarja a százmilliónyi európai polgár által elutasított illegális migrációt. Meg lehet állítani ezt a folyamatot, van erre gyakorlati tapasztalat

– jelentette ki Deutsch Tamás.

Hozzátette: elég volt abból, hogy az európai hagyományokra fittyet hánynak, hadat üzennek a hagyományos értékek képviseletének, s elég volt abból, hogy egy olyan teljesen elhibázott gazdaságpolitika az, ami Brüsszelt jellemzi, ami folyamatosan lerontja az európai nemzetgazdaságok versenyképességét. 

Kullog az európai gazdaság az észak-amerikai, az ázsiai gazdasági térség teljesítménye mögött is

 – mondta.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezleten 2024. június 28-án hajnalban (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.