Kamala Harrist hibáztatják Joe Biden baklövéseiért

Az amerikaiak nagy többsége Kamala Harris alelnököt, a demokraták 2024-es elnökjelöltjét hibáztatja Joe Biden leköszönő elnök politikájáért – derül ki a Breitbart News által exkluzívan megszerzett közvélemény-kutatásból.

2024. 07. 28. 16:32
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Senate Opportunity Fund nyolcszáz szavazónak tett fel több kérdést a demokratákról, illetve a Joe Biden–Kamala Harris cseréről az elnökjelöltségi versenyben. Az adatok közül talán az a legérdekesebb, hogy a választók milyen kevés különbséget látnak Harris és Biden között a tényleges politikai teljesítményüket illetően. A felmérés a mintát az úgynevezett csatatérállamokra is lehatárolta, 511 megkérdezett ilyen ingadozó államokban él. Azok, akik abban reménykedtek, hogy Harris jelölése visszavezeti a demokratákat a helyes útra, óriásit csalódhatnak, ha megnézik az eredményeket. 

Kamala Harris amerikai alelnök egyelőre gyengén szerepel a felméréseken (Fotó: Getty Images via AFP)

Úgy tűnik, ennek az ellenkezője igaz, és a demokraták nagyon nehéz helyzetben vannak. A választók szerint ugyanis nem Harris a megváltó. 

A megkérdezettek 68 százaléka úgy vélte, hogy Joe Biden munkájának eredménytelensége épp annyira írható Harris alkalmatlanságának számlájára, mint Joe Bidenére. Az emberek 66 százaléka azt is megjegyezte, hogy Kamala Harris politikája semmiben nem másabb, mint Joe Bidené, ebből következően pedig a válaszadók kétharmada szerint semmi nem változik majd Harris jelölése után – amennyiben valóban őt jelölik az augusztusi demokrata konferencián.

Az országos eredményekhez hasonló számokat kaptak az elemzők az ingadozó államokból is, ami katasztrófát is előrejelezhet a demokratáknak.

A Senate Opportunity Fund közvélemény-kutatásának több más eredménye is borzalmas a demokraták számára. A felmérésben ugyanis megkérdezték a választókat, hogy mely területek befolyásolják majd a voksolást.

Ezen a listán az infláció, a gazdaság és a munkahelyek, a bevándorlás, a nemzetbiztonság, valamint a bűnözés és a kábítószerek szerepelnek az első öt helyen.

Kamala Harris jelenlegi alelnök egyéniben sem szerepel túl fényesen a támogatottsági felméréseken. A Senate Opportunity Fund kutatásában a választók 51 százaléka elutasítja Barack Obama nagy kedvencét

Borítókép: Kamala Harris alelnök Joe Biden hibáit is megörökölheti a jelöltsége mellett (Fotó: AFP/Jim Watson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.