Neurológusok tálaltak ki Joe Biden állapotáról + videó

Joe Biden küzdelme a szavakkal és a mozdulatokkal sokakban aggodalmat keltett az egészségével kapcsolatban. Megdöbbentő volt például, amikor a NATO júliusi csúcstalálkozóján Biden összekeverte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt Vlagyimir Putyinnal. Joe Biden rendhagyó viselkedésének ugyanakkor olyan okai is lehetnek, amelyek nem kapcsolódnak egy lehetséges betegséghez – mondta Sami Curtze, neurológus osztályvezető főorvos.

2024. 07. 23. 20:59
President Joe Biden hosts an event on the Ukraine Conpact initiativ
US President Joe Biden speaks alongside Ukraine's President Volodymyr Zelensky (R) during the Ukraine Compact initiative on the sidelines of the NATO Summit at the Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC, on July 11, 2024. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)
Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden visszalépésével újra a reflektorfénybe kerültek azok az állítások, amelyek szerint degeneratív agyi elváltozása van. Ennek kapcsán mindössze két héttel ezelőtt Tom Pitts vezető neurológus azt állította, hogy az elnök határozottan neurodegenerációban szenved – írta a Daily Mail. Az elmarasztaló diagnózis azután született, hogy Biden katasztrofális vitateljesítménye aggodalmakat váltott ki egészsége miatt. A 81 éves Biden megakadt a kérdések megválaszolásában, elakadt, és úgy tűnt, nem koncentrált.

A motoros tünetei egyre romlanak – mondta Pitts – Parkinson-kórja van. Ez tény. Az agy degenerációja. 

A parkinsonizmus a degeneratív agyi állapotok gyűjtőfogalma, amely magában foglalja a Parkinson-kórt is.

Az elnököt gyakran látták osztott képernyőn tátott szájjal és millió mérföldnyi üres tekintettel a Trump elleni vita során. A pódiumon való felszólalási ideje alatt az elnök megbotlott, megdermedt, elvesztette a gondolatmenetét, és a moderátor kérdéseire adott válaszok között motyogott.

Az idén augusztusban 75. évét betöltő Sauli Niinistö, Finnország korábbi, 2012-2024 közötti elnöke a Helsingin Sanomatnak (HS) nyilatkozva ugyancsak arról beszélt, hogy az Egyesült Államok elnöki posztjára való jelölését feladó 81 éves Joe Bidennek úgy tűnik, valami „rejtett betegsége” van, azt azonban bővebben nem árulta el, hogy mi lehet a betegség.

Niinistö 2021 ősze és 2023 nyara között többször találkozott Bidennel. A volt finn elnök 2023-ban észlelt változást Biden egészségi állapotában.

Amit azóta láttam, például videókon, a betegség egyértelműen felgyorsult. A 2022-es találkozók változása hatalmas és szomorú volt

– mondta Niinistö.

Borítókép: Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke a NATO-csúcstalálkozón, amikor a mellette álló Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyett Putyint nevezte Ukrajna elnökének a Walter E. Washington Kongresszusi Központban Washingtonban (Fotó: AFP / Ludovic Marin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.