Rálőttek egy görög határrendészre a görög–török határon

Pattanásig feszült a helyzet az EU déli határánál.

Forrás: MTI2024. 07. 21. 10:29
Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsebesült egy görög határrendész a török–görög határon, az Evrosz folyó török oldaláról leadott lövésekben; az ügyben nyomozás indult – jelentette vasárnap a görög rendőrség. A közlemény szerint a szombat este történt incidens idején görög határőrök éppen migránsok illegális átkelését akadályozták meg Törökországból Görögországba.

 

Biztonsági tisztviselők szerint a lövéseket embercsempészek adták le. Az 57 éves határrendészt a hasán érte lövés, a férfit kórházba szállították, és megműtötték – jelentette a helyi média.

Az embercsempész bandák a nyári szárazság idején többször is megpróbálják a migránsokat az Evros folyó sekély vizén át Törökországból Görögországba és ezáltal az Európai Unióba juttatni. Görögország jelenleg kerítést épít a határ mentén, hogy megakadályozza az illegális határátkeléseket. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint az év elejétől július 14-ig 3168 ember jutott át ezen a határszakaszon Törökországból Görögországba.

Borítókép: A görög határrendészet elkeseredett harcot vív a migráció miatt (Fotó: AFP/Nicolas Economou)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.