Szexuálisan zaklatott egy gyereket egy illegális migráns

A támadó Mauritániából érkezett a dél-európai országba.

2024. 07. 24. 14:28
Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 11 éves gyereket zaklatott szexuálisan egy illegális bevándorló a dél-spanyolországi Roquetas de Marban. A csendőrség tájékoztatása szerint egy 24 éves mauritániai állampolgár volt az elkövető, akit sikerült letartóztatni annak ellenére, hogy megpróbált ellenállni a hatóságnak. A támadás július 20-án este történt. Egy nő hívta fel a csendőröket, hogy feljelentsen egy fekete férfit, aki elmondása szerint a nyílt utcán odalépett a 11 éves lányához, megfogta a fenekét, majd szájon csókolta. A gyerek végül haza tudott szaladni és azonnal elmesélte a történteket az édesanyjának.

A csendőrök a személyleírás alapján gyorsan megtalálták a környéken bolyongó férfit, aki nem tudta igazolni magát és megpróbált elmenekülni. Az egyik közeli sétányon utolérték őt, ekkor már erőszakossá vált és rátámadt az ügynökökre. Végül testi sérülés mellett anyagi károkat is okozott nekik. A férfit emiatt szexuális zaklatás mellett a hatósággal szembeni fellépése miatt is felelősségre fogják vonni. 

Kihallgatása során kiderült, hogy Mauritániából érkezett néhány hónappal ezelőtt a Kanári-szigetekre, a migránsmaffia egyik csónakján. A menedékkérelme benyújtása után több társával együtt átszállították őt a félszigetre a központi szocialista kormány utasítására. 

Közben az egyik sevillai bíróság meghozta az első ítéletet egy hasonló ügyben. Tavaly decemberben egy tunéziai illegális migráns egy transz nőt erőszakolt meg Alameda de Hércules közelében.

A férfi a tárgyalás során végül részletes beismerő vallomást tett és elmondta, hogy késsel fenyegette, majd orális szexre kényszerítette áldozatát. A bűncselekmény elkövetéséért végül négy év börtönbüntetésre ítélték, de amint letöltötte a felét, kiutasítják Spanyolországból és visszaküldik Tunéziába.

Borítókép: Rengeteg dolguk van a spanyol rendőröknek az illegális migránsok miatt (Fotó: AFP/Anadolu/Diego Radames)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.