Szijjártó Péter: Tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség

Magyarország továbbra is arra koncentrál, hogy a NATO maga erős legyen, és ne tudjanak minket belevinni a szomszédunkban zajló háborúba – közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Facebook2024. 07. 11. 6:55
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet főigazgatójával tárgyalt Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A NATO nem egy támadási szövetség, hanem védelmi szövetség, amely azért jött létre, hogy meg tudjuk védeni magunkat a külső támadásoktól” – ezt írta a Facabook-oldalán Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Megbízható szövetségesként Magyarország továbbra is arra koncentrál, hogy a NATO maga erős legyen, és ne tudjanak minket belevinni a szomszédunkban zajló háborúba.

A tárcavezető hozzátette: „ezért is folytatunk békemissziót, és ezért fogjuk ebben a két napban is azt az álláspontot képviselni, hogy tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség”.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gilbert Fossoun Houngbóval, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet főigazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. június 20-án (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.