Az olimpián érem jár azért, ha valaki férfiként nőket ver

A szomszédos ország elnökének nem tetszik az, amit Párizsban látott. Alekszandar Vucsics szerint betegség és őrültség jellemzi a világot.

2024. 08. 02. 6:22
Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 6
Az algériai Imane Khelif (piros színben) az olasz Angela Carini ellen (kék színben) a 2024-es párizsi olimpiai játékok hatodik napján a North Paris Arénában 2024. augusztus 1-én. (Fotó: Fabio Bozzani/ ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics szerb elnök kijelentette, hogy a világot az őrület uralja, miután a túlnyomórészt férfi kromoszómákkal rendelkező algériai ökölvívó győzelmet aratott az olasz női ellenfele felett a franciaországi olimpiai játékokon.

Az algériai Imane Khelif az olasz Angela Carini ellen a 2024-es párizsi olimpiai játékokon. (Fotó: Fabio Bozzani / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Az algériai Imane Khelif az olasz Angela Carini ellen a 2024-es párizsi olimpiai játékokon (Fotó: Fabio Bozzani / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)


Mint arról korábban beszámoltunk, Imane Khelif a női bokszolók között versenyezhet a párizsi olimpián, pedig az algériait a 2023-as női ökölvívó-világbajnokságról kizárták, mert kimutatták nála a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómát. Khelif  a 66 kg-os kategóriában a legjobb 16 között Angela Carinit 46 másodpercig verte, majd az olasz feladta a meccset. Az olasz ökölvívó szerint igazságtalan, ami történt, s nem is fogott kezet ellenfelével.

Tessék elképzelni ezt a betegséget és őrültséget, amely elkezdte uralni a világot, amikor jönnek a férfiak, megverik a nőket és érmeket szereznek. Az őrület kezdte uralni a világot, és mindenki megőrült

 – mondta Vucsics csütörtökön a szerb médiának nyilatkozva.

Imane Khelif következő ellenfele a magyar Hámori Luca lesz.

Borítókép: Az algériai Imane Khelif (piros színben) az olasz Angela Carini ellen (kék színben) a 2024-es párizsi olimpiai játékok hatodik napján a North Paris Arénában 2024. augusztus 1-jén (Fotó: Fabio Bozzani/ ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.