Az ukrán támadások egyre közelebb kerülnek Moszkvához

Az előzetes információk szerint hat ember megsérült az dróntámadás következtében. Valamennyi sérültet a lipecki kórházakban ápolják.

2024. 08. 09. 5:55
Ukrán drón
Ukrán drón Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Figyelem! A lipecki régió területén légi riadót jelentettek be” – írta Igor Artamonov kormányzó, valamivel éjfél után. „Maradjon távol az ablakoktól. Vonuljon fedezékbe egy biztonságos helyen” – írta később Telegram-csatornáján.

A kormányzó később arról számolt be, hogy a polgári épületektől távol robbanások voltak. Az mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak. A dróntámadás következtében egy energetikai infrastrukturális létesítmény megsérült. Az áramellátásban fennakadások lehetnek. A szakemberek megkezdték a helyreállítási munkálatokat. „Az UAV-támadások veszélye továbbra is fennáll. A légvédelem és a légelhárítók működnek. Maradjanak fedezékben. Maradjanak távol az ablakoktól. Ha a szabadban van, menjen a legközelebbi épületbe, parkolóba, aluljáróba. Maradjon biztonságos helyen, amíg az UAV-fenyegetés-jelzés meg nem szűnik” – fogalmazott a kormányzó. 

Később Kopcevij Hutor, Fedorovka, Jakovlevka, Tunkovka települések lakosságát evakuálták. 

„Az evakuálási zóna 416 háztartást foglal magában. Jelenleg a Kuzminszkie Otverzski faluban lévő iskolában és a Novaja Derevnya kulturális központban alakítottak ki ideiglenes szállásközpontokat. Minden településre autóbuszok érkeztek a lakosok evakuálására. A helyszínen dolgoznak a katasztrófavédelmi szolgálatok és a lipecki önkormányzat vezetője. Házról házra járőröznek” – írta a kormányzó néhány órája. „További kilenc ideiglenes szállásközpont áll készen a polgárok elhelyezésére” – tette hozzá. Szükség esetén több ezer ember befogadására is készen állnak.

Borítókép: Ukrán drón (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.