Ha megtámadnak, kezdj el énekelni! – érdekes jó tanács a rendőrségtől

Bár a németországi bűnügyi statisztikák rekordokat döntenek, a berlini rendőrség próbálja megnyugtatni a lakosságot, és érdekes tippeket ad, hogyan lehet jól kezelni egy-egy erőszakos támadást.

2024. 08. 31. 16:49
Right Wings Group Demostrate Against Immigration Policy And Counter Demostration In Solingen
Police block a hundred left-wing counter-demonstrators as more than one hundred right-wing extremist groups protest against government immigration policy and demand the deportation of immigrants in Solingen, Germany, on August 26, 2024, after a knife attack at the Solingen festival. (Photo by Ying Tang/NurPhoto) (Photo by Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Rendőrök Németországban Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, rekordokat döntöget Németországban az erőszakos, sokszor késsel elkövetett támadások száma. A berlini rendőrség ugyanakkor a „Viselkedés erőszak és agresszió esetén” című útmutatójában próbálja megnyugtatni a lakosokat – hívja fel rá a figyelmet a Nius német hírportál. „Statisztikailag sokan önök közül soha nem kerülnek erőszakos helyzetbe. Kivételes esetekben azonban érdemes mentálisan felkészülni az ilyen esetekre” – írják a rendőrség útmutatójában. 

A veszélyek időben történő felismerésére, a belső „veszélyradarra” való odafigyelésre, a veszély elkerülésére és a menekülésre vonatkozó ajánlások mellett a tisztek azt javasolják, hogy a németek tegyenek valami váratlant, ha megtámadják őket. 

Szimuláljunk betegséget, hányingert, vagy kezdjünk el hangosan énekelni, hogy kizökkentsük az elkövetőket

– írják. 

Az útmutató egyébként kitér a közösségi közlekedésre is – nem véletlenül. 

Németországban csak az elmúlt évben a pályaudvarokon és a vonatokon naponta mintegy 75 erőszakos és szexuális bűncselekmény történt 

számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.  

Összesen 25 640 erőszakos cselekményt regisztráltak a hatóságok, ami a 2019-es évhez képest 42 százalékos, erőteljes növekedést jelent. A szexuális bűncselekmények száma ugyanebben az időszakban 60 százalékkal nőtt. Kést 555 esetben használtak az elkövetők.

Borítókép: Illusztráció – rendőrök Németországban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.