Hét halálos áldozata van a szállodatűznek

Tűz ütött ki egy dél-koreai szállodában. Az incidensben hét ember meghalt, tizenketten megsebesültek.

2024. 08. 23. 9:21
A kigyulladt pucshoni Hotel Kobos 2024. augusztus 23-án, miután tûz ütött ki az épületben
A kigyulladt pucshoni Hotel Kobos 2024. augusztus 23-án, miután tûz ütött ki az épületben (Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét ember meghalt és tizenketten megsebesültek, amikor tűz ütött ki egy szállodában a Szöultól 25 kilométerre található Pucshon városában – számolt be róla a Reuters hírügynökség.

A helyi tűzoltóság közleménye szerint a hét halálos áldozat többsége a hotel vendége volt, a kórházba szállított sérültek közül három állapota életveszélyes.

A lángok a kilencemeletes épület nyolcadik szintjének egyik üres szobájában csaptak fel. Bár a tűz terjedése nem volt gyors, a beépített tűzoltórendszer hiánya miatt betöltötte a nyolcadik és a kilencedik szintet a mérgező füst, és ez vezetett az áldozatok többségének halálához – írja az AP hírügynökség.

Egy pár akkor vesztette életét, amikor kiugrottak az ablakból a tűzoltók által előkészített légmatracra. A matrac rendben kinyílt, utána viszont átfordult.

A tűz okát a hatóságok vizsgálják.

Borítókép: A kigyulladt pucshoni Hotel Kobos 2024. augusztus 23-án, miután tűz ütött ki az épületben (Fotó: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.