Indiában robbanás történt egy gyógyszergyárban, sok a halott

Legalább tizenhét ember meghalt egy indiai gyógyszergyárban történt robbanásban, és mintegy negyvenen égési sérüléseket szenvedtek a vegyi anyagoktól – közölte a helyi rendőrség.

Forrás: MTI2024. 08. 22. 7:04
Pillanatkép egy videóból, Indiában robbanás történt egy gyógyszergyárban, sok a halott
Pillanatkép egy videóból, Indiában robbanás történt egy gyógyszergyárban, sok a halott Forrás: Közösségi média
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A robbanás olyan erős volt, hogy emberi maradványok szóródtak szét a helyszínen – írta a The Hindu című helyi napilap. 

A tűz szerda délután ütött ki egy gyógyszergyárban a délkelet-indiai Andhra Pradesh állam Anakapalli körzetében. A rendőrség közlése szerint senki sem rekedt az épületben, a mentési munkálatokat már befejezték. A nyomozók szerint a robbanást gázszivárgás okozta.
Egy helyi rendőrségi tisztviselő az Indian Express című újságnak elmondta, hogy az áldozatok szörnyű vegyi égési sérüléseket szenvedtek. „Szörnyű volt, szívszorító” – mondta.

Narendra Modi miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalakon közzétett üzenetében azt írta: „Fájdalommal tölt el az Anakapalliban egy gyárban történt baleset miatt bekövetkezett haláleset. Részvétem azoknak, akik elvesztették közeli hozzátartozóikat és szeretteiket.”

A világ gyógyszertáraként ismert India számos gyógyszergyártó üzemnek ad otthont. Tavaly legalább két ember meghalt és öt másik megsérült egy hasonló incidensben, amikor tűz ütött ki a Sahithi Pharma cég egyik egységének oldószerreaktorában ugyanebben a körzetben.

Borítókép: Pillanatkép egy videóból, Indiában robbanás történt egy gyógyszergyárban, sok a halott (Forrás: Közösségi média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.