Ismét ballisztikus rakétákkal támadták Kijevet

Augusztus folyamán immár harmadszor támadták ballisztikus rakétákkal az ukrán fővárost az orosz erők hajnalban. Az első támadást két órával később egy újabb követte.

2024. 08. 18. 10:04
Törmelékek egy kijevi utcán, a Lukjanivszka metróállomás közelében egy orosz rakétatámadás után
Törmelékek egy kijevi utcán, a Lukjanivszka metróállomás közelében egy orosz rakétatámadás után Fotó: MTI/EPA/Vladiszlav Muszijenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ballisztikus rakétákkal támadták Kijevet az orosz erők – számolt be róla a Reuters hírügynökség az ukrán főváros katonai közigazgatására hivatkozva.

Romos lakóház Kijevben egy orosz rakétatámadás után
Romos lakóház Kijevben egy orosz rakétatámadás után (Fotó: MTI/EPA/Danilo Antonjuk)

Az oroszok nagy valószínűséggel KN–23-as észak-koreai rakétákat használtak – írta Telegram-csatornáján Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője. A Reuters független forrásból nem tudta megerősíteni az információt.

A támadásokban Popko szerint szabályszerűség figyelhető meg: pontosan hatnaponta követik egymást.

A rakéták mellett drónokkal is támadták az ukrán fővárost, de az előzetes jelentések szerint a légvédelem még a város határán kívül semlegesítette mind a rakétákat, mind a drónokat. 

Sérültekről vagy károkról egyelőre nem érkezett jelentés – írja az RBC-Ukraine ukrán hírportál.

Alig két órával az első támadás után ismét felharsantak a légvédelmi szirénák Kijevben, ezúttal cirkálórakétákat lőttek ki az ukrán főváros irányába, az orosz–ukrán háború során már sokadik alkalommal.

Borítókép: Törmelékek egy kijevi utcán, a Lukjanivszka metróállomás közelében egy orosz rakétatámadás után (Fotó: MTI/EPA/Vladiszlav Muszijenko)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.