Késes terrortámadás Németországban, legalább három halott

Az elkövető szökésben van, a rendrség hajtóvadászatot indított.

2024. 08. 24. 0:14
Fatalities in attack at Solingen city festival
23 August 2024, North Rhine-Westphalia, Solingen: Police and ambulances stand near the scene. There were fatalities and injuries in an attack at the city's 650th anniversary celebrations. The murder weapon was presumably a knife, according to police sources. The police sounded a major alarm. Photo: Gianni Gattus/dpa (Photo by Gianni Gattus / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább három ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsebesültek Németországban Solingben városában egy késes támadás során – adta hírül a Bild. A német lap úgy tudja, az észak-rajna-vesztfáliai város főterén rendezett fesztiválon egy férfi késsel látszólag válogatás nélkül az ünneplőkre támadt.

Szemtanúk vallomása alapján az elkövető „arab külsejű volt”. 

Indítékai egyelőre ismeretlenek. A gyilkosságok után menekülőre fogta, a Bild úgy tudja, a rendőrség még mindig keresi. Lapzártánkkor a környéken helikopter körözött, a környező utakat lezárták. A dpa német hírügynökség megerősítette, hogy még senkit nem tartóztattak le. A helyszínt biztosították, és az embereket arra kérték, hogy menjenek haza.

A Solinger Tageblatt helyi lap szemtanúkat megszólaltatva arról számolt be, hogy most már nyugalom van a városközpontban, de sokan sokkos állapotba kerültek. 

Valaki alig néhány méterre rogyott mellém. Először azt hittem, csak részeg. Aztán mikor megfordultam, hogy mások is a földön fekszenek. Vértócsákban

– idézte fel a történteket egyikük.

A cikk emlékeztet rá, hogy Sonlingenben pénteken kezdődött ünnepségsorozat „a sokszínűség fesztiválja” néven alapításának 650 évfordulója alkalmából. Wikipedia-oldala szerint egyénként a város világhírű késeiről, pengéiről… A Düsseldorf és Köln közelében fekvő várost 160 ezren lakják, polgármestere szociáldemokrata, aki azonnal sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.