Migránsgyerekek zaklatják a spanyolokat

A madridi Villalbilla lakói a héten már a nyílt utcán tiltakoztak a kiskorú illegális bevándorlók ellen, mivel zaklatják az ott lakó fiatal lányokat, egyiküket szexuálisan is molesztálták.

2024. 08. 23. 20:38
Protesters hold metal bars during a protest following the death of a street vendor at Lavapies district in Madrid on March 15, 2018. Migrants clashed with security forces in central Madrid today following the death of a Senegalese man whom they said was chased through the streets by police. Riot police and firefighters were deployed to Lavapies, a district in the centre of the Spanish capital with a large immigrant population, as angry protesters set fire to dustbins and a motorbike, and threw stones at security forces. (Photo by Olmo CALVO / AFP)
Migránsok randalíroznak Madrid utcáin Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elegük van a spanyoloknak a kiskorú illegális bevándorlók zaklatásaiból. A Villalbillán élők tiltakozásba kezdtek a helyi lányok ellen elkövetett ismétlődő támadások miatt. 

Akkor telt be végképp a pohár, amikor a hét elején egyiküket már szexuálisan zaklatták az egyik családi házban elhelyezett, kísérő nélkül Spanyolországba érkezett kiskorú migránsok. 

A villalbillaiak szerint korábban nem volt gond a bevándorlókkal, békésen éltek egymás mellett, viszont nemrég csatlakozott hozzájuk nyolc tinédzser, akik teljesen felforgatták az életüket azzal, hogy amióta megérkeztek, folyamatosan molesztálják a lányokat. Elmondásuk szerint 15–17 éves marokkói kiskorúakról van szó, akik a héten egy 14 éves lányt már ténylegesen, szexuálisan molesztáltak; megnyalták az arcát és az intim testrészeit fogdosták. A lakóknál ekkor telt be a pohár és amellett, hogy a nyílt utcán követeltek megoldást a helyzetre, a madridi fiatalkorú ügyészségnél is jelentették a történteket. 

Hozzátették azt is, hogy már az egyik korábbi inzultálás is nem várt következményekkel járt. Abban az esetben az áldozat elmondta a szüleinek, hogy bántalmazni próbálták, ők pedig gyerekük védelmében felkeresték a támadókat, amiből egy kisebb sérülésekkel járó verekedés alakult ki. Az önkormányzat egyelőre annyit tett, hogy megerősítette a rendőri jelenlétet a családi ház környékén, ahol a migránsokat elhelyezték, így akarják elejét venni a további zaklatási eseteknek. 

A Gaceta című lap a közelmúltban azt kérte a kormány illetékeseitől, hogy mondják meg, hány kiskorú bevándorlót osztottak szét az elmúlt két évben a spanyol autonóm közösségek között annak érdekében, hogy a Kanári-szigetek állandó nyomás alatt lévő befogadórendszerét tehermentesítsék. 

A Pedro Sánchez vezette baloldali kormánykoalíció azonban nem tudja megmondani, hogy 2022 óta pontosan hány migránsgyereket helyeztek el a spanyol régiókban. Ehelyett megosztottak egy abban az évben rögzített adatot, amely szerint 5868 védelmi intézkedést fogadtak el a kísérő nélkül, illegális úton Spanyolországba érkezett gyerekek és serdülők számára, megerősítve ezzel azt, hogy az volt az utolsó év, amikor nyomon követték őket.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a kiskorúak szétosztásáról azután döntöttek, hogy a Kanári-szigetek befogadóközpontjaiban a sok érkező miatt már ellehetetlenült az ellátásuk. A szocialista kormány közvetlenül a régióvezetők tanácskozása előtt jelentette be, hogy minden egyes menekült gyerek után 36 ezer eurót – átszámítva több mint 14 millió forintot – ad, ami egy évre lebontva azt jelenti, hogy minden egyes kiskorú elszállásolására, étkeztetésére, oktatására és egészségügyi ellátására napi száz eurót költhetnek el.

Borítókép: Migránsok randalíroznak Madrid utcáin (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.