Migránsok fulladtak folyóba Bosznia és Szerbia között

Legalább három migráns belefulladt, további 12 pedig eltűnt a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti határfolyón, amikor megpróbáltak átkelni a Drinán, hogy az Európai Unióba jussanak – közölte Ivica Dacsics szerb belügyminiszter.

Forrás: MTI2024. 08. 22. 12:08
A Drina folyó, ahol sok illegális migráns megfulladt, miközben megpróbált átkelni a folyón
A Drina folyó, ahol sok illegális migráns megfulladt, miközben megpróbált átkelni a folyón Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb–boszniai határ melletti Ljubovija határrendészei azt a hírt kapták, hogy az éjszaka folyamán migránsokkal teli csónak borult fel a folyón. A kiérkező rendőrök eddig három holttestet találtak meg, a 30 illegális bevándorló közül tizenöt a parton várakozott. Mentőalakulatok keresik az eltűnteket.
A klix.ba boszniai hírportál értesülése szerint a rendőrség 14 migránst kihallgatott, és megállapította, hogy Marokkóból származnak.
A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út, ám a magyar és a horvát határőrizet megerősítése miatt a migránsok gyakran Bosznia-Hercegovinán keresztül igyekeznek bejutni az Európai Unióba.

Borítókép: A Drina folyó, ahol sok illegális bevándorló megfulladt, miközben megpróbált átkelni a folyón (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.