Mutatjuk térképen – ezek lesznek Zelenszkij célpontjai Oroszországban

Ha az Egyesült Államok feloldja az ATACMS rakéták használatára vonatkozó korlátozásokat Oroszország területén, 245 orosz katonai létesítmény, köztük 16 légibázis kerülne a hatókörükbe.

2024. 08. 29. 15:05
Az Egyesült Államok hadseregének rakétaindító rendszere (MLRS) egy nagy hatótávolságú, ATACMS (Army Tactical Missile System) Block 1 irányított rakétát lő ki.
Az Egyesült Államok hadseregének rakétaindító rendszere (MLRS) egy nagy hatótávolságú, ATACMS (Army Tactical Missile System) Block 1 irányított rakétát lő ki Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy Oroszország átcsoportosította harci repülőgépeit az ATACMS hatótávolságán belüli repülőterekről, nem csökkenti Ukrajna azon kérésének jelentőségét az Egyesült Államok felé, hogy Ukrajna nagy hatótávolságú amerikai fegyvereit alkalmazhassa orosz területen, mivel 245 orosz katonai és félkatonai létesítmény található az ATACMS hatótávolságán belül, amelyek közül csak 16 (6,5%) légibázis – írta meg a RBK Ukraine.

Ahogy arról lapunk is beszámol, az Egyesült Államokba utazott Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője és Rusztem Umerov védelmi miniszter.

Az út célja, hogy meggyőzzék Joe Biden amerikai elnököt és kormányát, hogy oldják fel a háborúban álló ország rendelkezésére bocsátott nagy hatótávolságú fegyverekre vonatkozó korlátozásokat.

Borítókép: Az Egyesült Államok hadseregének rakétaindító rendszere (MLRS) egy nagy hatótávolságú, ATACMS (Army Tactical Missile System) Block 1 irányított rakétát lő ki (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.