Orosz–ukrán háború: az elmúlt napon is több halálos áldozatot követeltek a szemben álló felek támadásai

Egyre több ártatlan áldozatot követel a harmadik éve tartó vérontás. Az orosz külügyi szóvivő szerint a kijevi rezsim évről évre terrortámadásokat hajt végre a polgári lakosság ellen

2024. 08. 02. 13:13
Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonái Leleka ukrán felderítő drón indítására készülnek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én. (Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko) Fotó: Andrij Andrijenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt nap folyamán Ukrajna-szerte végrehajtott orosz támadásokban legalább két ember meghalt és 16-an megsebesültek – jelentették a regionális hatóságok augusztus 2-án. Dnyipropetrovszk megyében egy 40 éves nő és 72 éves édesanyja halt meg egy orosz tüzérségi támadás során – közölte Szerhij Liszak kormányzó.

Több tucat orosz lövedék csapódott toronyházakba, lakóházakba, egy tűzoltóság épületébe, két iskolába és egy buszba – számolt be a The Kyiv Independent ukrán napilap.

Oroszország Harkiv megyében pénteken helyi idő szerint 9 órakor hajtott végre támadást, amelyben hat ember sebesült meg

 – mondta Oleh Szinyehubov kormányzó.

Ők mind építőmunkások, közülük öten közepesen súlyos, egy pedig kritikus állapotban van.

Eközben hat civil sérült meg, amikor egy ukrán kamikaze drón csapódott egy donyecki piacra. Erről a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számolt be.

Egyik a fején és a karján, a másik a lábán, egy piaci munkás, a vállán és a lábán sérült meg. Szörnyű, sok vér volt

 – jelentette ki egy szemtanú. Beszámolók szerint a támadás helyszínén a robbanásból származó kráter látható, valamint a sérült vásárlók és piaci alkalmazottak vérének a nyoma.

A kijevi rezsim évről évre terrortámadásokat hajt végre a polgári lakosság ellen. És erre a civilek elleni terrorizmusra ad pénzt és felszerelést Washington

– közölte a támadással kapcsolatban Marija Zaharova a Telegramon. Az orosz külügyi szóvivő hozzátette: az „emberi jogi aktivisták” pedig ismét hallgatnak. 

Borítókép: Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonái Leleka ukrán felderítő drón indítására készülnek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én (Fotó: MTI/AP/Andrij Andrijenko)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.