Oroszországi repülőteret támadtak az ukránok + videó

Volodomir Zelenszkij szerint az orosz harci repülőgépeket, bárhol is legyenek, meg kell semmisíteni. Mélyen Oroszországban hajtottak végre csapást az ukránok.

2024. 08. 03. 11:42
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a francia médiának, köztük az AFP-nek adott interjújában beszél 2024. július 30-án, az ukrajnai orosz invázió közepette. (Fotó: Genya SAVILOV / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán erők megtámadták az oroszországi Rosztov megyében a Morozovszk repülőteret. A The Kyiv Independent arról ír, hogy az akcióban sikeresen eltalálták az objektum lőszerraktárát. 

Az információkat megerősítette az ukrán fegyveres erők vezérkara is.

Az azonban még nem világos, hogy a támadással Kijev milyen károkat okozott Moszkvának. Az orosz repülőgépek és légvédelmi rendszerek megsemmisítésével kapcsolatos információkat még tisztázni kell – közölte a vezérkar.

A repülőtér elleni támadásra reagált az ukrán elnök is. Volodimir Zelenszkij a Telegram-csatoráján úgy fogalmazott: 

az orosz harci repülőgépeket minden hatékony eszközzel meg kell semmisíteni, bárhol is legyenek. Az orosz repülőterek megtámadása is teljesen jogszerű.

Hozzátette: ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk népünk védelmét. 

Csak ezen a héten Oroszország több mint 600 irányított légibombát vetett be Ukrajna ellen. Határozott közös döntésekkel meg kell állítani ezt a napi orosz terrort

 – közölte az elnök, aki az ukrajnai polgári célpontok elleni orosz légicsapásokról is felvételeket tett közzé.

A jelentés szerint Ukrajna csapást mért Belgorod, Rosztov és Kurszk megyékben található olajraktárakra is.

Az orosz védelmi minisztérium a nap folyamán azt állította, hogy az orosz légvédelmi rendszerek 75 drónt fogtak el az éjszaka folyamán az ország területe felett. Az ukrán erők rendszeresen hajtanak végre dróncsapásokat és szabotázsakciókat Oroszországban. Katonai eszközöket, olajfinomítókat és ipari létesítményeket céloznak meg, hogy aláássák Oroszország hadigépezetét és forrásait.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a francia médiának, köztük az AFP-nek adott interjújában beszél 2024. július 30-án, az ukrajnai orosz invázió közepette (Fotó: Genya Savilov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.