Sok sérültje van az ukrán támadásnak Kurszkban

Kurszki lakóházra zuhant kijevi rakéta sebesített meg helyi lakosokat. Sok sérültje van a becsapódásnak. Névtelenül nyilatkozó ukrán források szerint több ezer katonájuk vesz részt az orosz határmenti térségben zajló harcokban.

Forrás: The Guardian2024. 08. 11. 13:28
Russian Ministry of Emergency Situations assists evacuees from Kursk with support in Oryol
Augusztus 9-én az oroszországi Orjol egyik vasútállomásán segítik az embereket, akik kénytelenek elhagyni a határ menti településeket. (Fotó: Anadolu/ AFP/Orosz Vészhelyzeti Minisztérium) Fotó: Orosz Vészhelyzeti Minisztérium Forrás: Anadolu/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt éjszaka a kurszki régióban nehéz volt. A terület központjában lévő egyik lakóházra hullott rakétatörmelék következtében több ember sérült meg, mindannyian megkapják a szükséges orvosi ellátást. Erről írt a kormányzó, számol be a RIA Novosztyi.

Az ukrán fegyveres erők által kilőtt és az orosz légvédelem által hatástalanított rakéta éjfél körül zuhant egy kurszki házra. A tüzet gyorsan eloltották. A házból tizenöt embert kimentettek, harmincat pedig evakuáltak. Az épület teherhordó szerkezetei nem sérültek meg.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a harcok kezdete óta mintegy 945 katonát és 102 egységnyi páncélozott járművet, köztük 12 harckocsit veszített a térségben, írja az orosz hírügynökség.

Az orosz illetékesek büntetőeljárásokat indítottak, terrorcselekmények és gyilkosságok ügyében, és a nyomozók vizsgálják az ukrán katonák személyazonosságát is, akik parancsot adtak és végrehajtották a polgári objektumok elleni csapásokat.

Több ezer ukrán katona vesz részt egy olyan támadásban, amelynek célja Oroszország destabilizálása azáltal, hogy megmutatja annak gyengeségeit

 – mondta egy vezető ukrán tisztviselő a támadás hatodik napján, írta a The Guardian.

Egy orosz dróntámadás látható ukrán páncélozott járművek ellen a Kurszk régióbeli Szudzsa városa előtt (Fotó: AFP/Orosz védelmi minisztérium)

A brit lap névtelen ukrán informátorra hivatkozva több ezerre teszi az orosz területre betörő ukrán katonák számát.  Ez a tisztviselő arról is beszélt, hogy az ukrán csapatok tiszteletben tartják a nemzetközi humanitárius jogot amíg orosz területen tartózkodnak, és nem tervezik a jelenleg birtokukban lévő területek annektálását, valamint a kurszki atomerőmű biztonságát is szavatolják.

Az ukrán erők az Oroszország által az éjszakai légicsapások során indított 57 drónból 53-at semmisítettek meg – közölte vasárnap a kijevi légierő.

Borítókép: Augusztus 9-én az oroszországi Orjol egyik vasútállomásán segítik az embereket, akik kénytelenek elhagyni a határ menti településeket (Fotó: Anadolu/ AFP/Orosz vészhelyzeti minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.