Trumpot erősítené Kennedy

Szerepet kaphat a Trump-adminisztrációban a híres demokrata dinasztia tagja.

2024. 08. 21. 9:25
Az Egyesült Államok független elnökjelöltje, Robert F. Kennedy Jr. a libertárius nemzeti kongresszuson a washingtoni Washington Hilton épületében 2024. május 24-én.
Az Egyesült Államok független elnökjelöltje, Robert F. Kennedy Jr. a libertárius nemzeti kongresszuson a washingtoni Washington Hilton épületében 2024. május 24-én. Fotó: AFP/Bastien Inzaurralde
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő fejezet – ez a címe annak a beszélgetésnek, amelyben az amerikai választási kampányban független jelöltként indult Robert F. Kennedy Jr. alelnökjelöltje, Nicole Shanahan szerepel egy kedd este megjelent podcastinterjúban. Nicole Shanahan arról beszélt, hogy Robert F. Kennedy Jr. kilépne a választási versenyből és a republikánus jelöltet, Donald Trumpot erősítené inkább a demokrata Kamala Harrissal szemben.

Robert F. Kennedy Jr. sokszor kritizálta az amerikai Demokrata Pártot, ahonnét ki is lépett, s nem mellesleg a leghíresebb amerikai politikai dinasztiához, a Kennedy családhoz tartozik: a meggyilkolt volt főügyész, Robert F. Kennedy fia és a meggyilkolt volt elnök, John F. Kennedy unokaöccse. Utóbbi is demokrata volt, ahogyan korábban Robert F. Kennedy Jr. is annak a Demokrata Pártnak volt a tagja, amely a leghosszabb ideje folyamatosan működő párt az Egyesült Államokban.

Robert F. Kennedy Jr. támogatása nemcsak azokat mozgósíthatja Trump mögé,  akik őt támogatták – a szavazók néhány százalékáról van szó –, hanem egy szélesebb kört is. Döntését látva akár olyan, korábban demokrataszimpatizáns potenciális szavazók is Trump mellé állhatnak, akik az utóbbi időben szintén elégedetlenek voltak a Demokrata Párttal.

Shanahan szerint mindenesetre a Kennedy-kampánynak most mérlegelnie kell, hogy maradnak-e az elnökválasztási versenyben azzal a kockázattal, hogy az Kamala Harris demokrata jelölt győzelmét segíti elő.

Ha Kennedy marad a jelölt, több szavazatot vesz el Trumptól, mint Harristől… Vagy most kivonulunk, és egyesítjük erőinket Donald Trumppal

– mondta Shanahan.

Donald Trump nem sokkal a podcastepizód megjelenése után dicsérte Kennedyt.

Szeretem őt, és tisztelem őt… Nagyszerű és nagyon okos ember

 – mondta Trump a CNN-nek. Trump arról is beszélt, hogy Kennedy szerepet kaphat a Trump-adminisztrációban, ha Trumpot elnökké választják.

Borítókép: Az Egyesült Államok független elnökjelöltje, Robert F. Kennedy Jr. a libertárius nemzeti kongresszuson a washingtoni Washington Hilton épületében 2024. május 24-én (Fotó: AFP/Bastien Inzaurralde)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.