Itt a bejelentés Putyin amerikai útjáról

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő elmondta, mik a tervei Vlagyimir Putyin orosz államfőnek az ENSZ New York-i közgyűlésével kapcsolatban.

2024. 09. 10. 12:17
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik pool/Vjacseszlav Prokofjev)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elárulta a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov, hogy mit tervez Vlagyimir Putyin orosz elnök az ENSZ szeptember 22–23-án New Yorkban sorra kerülő közgyűlésével kapcsolatban – számol be róla a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Jevgenyija Novozsenyina)

A szóvivő szerint Putyin idén sem megy el a közgyűlésre, ugyanis „az Egyesült Államok ma nem a legjobb úti cél az orosz vezető számára”.

Oroszország tíztagú delegációját Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti majd, aki szeptember 28-án szólal fel a közgyűlésen – írja a TASZSZ orosz hírügynökség.

Az Egyesült Államok gyakran hozza nehéz helyzetbe az orosz diplomatákat a vízumok kiadása körüli kötélhúzással – figyelmeztetett korábban Moszkva, egyúttal felszólította az ENSZ főtitkárát, hogy indítson választottbírósági eljárást az ügyben.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik pool/Vjacseszlav Prokofjev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.