Itt a videó az elfogott ukrán katonákról

Hatalmas csapást mértek az ukrán fegyveres erőkre az oroszok Kurszkban. Moszkva szerint kiszorítják Kijev erőit Oroszországból.

2024. 09. 07. 6:57
Megsemmisült jármű az oroszországi Szudzsa városában, Kurszk régióban (Fotó: AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Peszkov bejelentette, hogy Oroszország képes kiszorítani az ukrán fegyveres erőket a kurszki régióból, és megvédi Belgorodot az ukrán hadseregtől. 

Igen

 – válaszolta a Kreml képviselője az erre vonatkozó kérdésre.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2024. június 6-án (Fotó: AFP)
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője 2024. június 6-án (Fotó: AFP)

Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) kurszki régióban való jelenlétére vonatkozó kérdésre válaszolt. Szavait a RIA Novosztyi idézte.

A Lenta orosz hírportál eközben arra emlékeztetett, hogy szeptember 2-án Vlagyimir Putyin orosz elnök biztosította a közvéleményt, hogy leszámol „azokkal a banditákkal, akik […] behatoltak a kurszki régióba”. Az államfő ugyanakkor kijelentette, hogy Moszkva soha nem utasította el a béketárgyalásokat Kijevvel.

Augusztus 6-án Ukrajna támadást intézett a kurszki régió ellen. Az ukrán fegyveres erők lőtték a határ menti Szudzsa várost, majd megkezdték az államhatár lerohanását. Ennek eredményeként az ukrán hadseregnek sikerült bejutnia Oroszország területére, és több települést is elfoglaltak.

A RIA Novoszty közben arról számolt be, hogy a Csendes-óceáni Flotta 155. dandárjának tengerészgyalogosai a kurszki Vnezapnoe falu közelében majdnem teljesen megsemmisítettek egy szakasznyi ukrán gyalogságot, míg a három életben maradt ukrán katonát elfogták és kihallgatták. Videót is közzétettek az elfogott ukránokról.

A kihallgatott ukrán hadifogoly azt vallotta, hogy a feladatuk csak az volt, hogy legyenek a kurszki régióban – mondta az orosz biztonsági erők képviselője a RIA Novosztyinak.

Borítókép: Megsemmisült jármű az oroszországi Szudzsa városában, Kurszk régióban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.