Kiderült, mikor szólal fel Orbán Viktor az EP-ben

A miniszterelnök az árvíz miatt korábban minden külföldi útját lemondta.

2024. 09. 19. 15:16
ORBÁN Viktor
Visegrád, 2024. szeptember 16.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a mobilgátak telepítését ellenõrizi Visegrádon 2024. szeptember 16-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament tervezete szerint Orbán Viktor október 9-én szólalhat fel az EP-ben, bemutatva a magyar uniós elnökség prioritásait.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a magyar miniszterelnök néhány napja jelentette be, hogy lemondta minden nemzetközi programját, itthon marad, és segíti az árvíz elleni védekezést. Bejegyzésében úgy fogalmazott:

„A rendkívüli időjárási viszonyok és a folyamatos magyarországi árvizek miatt minden nemzetközi kötelezettségemet elhalasztottam.”

Roberta Metsola, az EP elnöke akkor azt közölte, megértette helyzetet, és kapcsolatba lép a képviselőcsoportokkal, hogy az EP-vitát egy későbbi ülésre halasszák. Ezt tartják meg a tervezet szerint október 9-én.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a mobil gátak telepítését ellenőrzi Visegrádon 2024. szeptember 16-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.