Koszovó miniszterelnöke nem ment volna át matematikából

A koszovói kormányfő bocsánatot kért, miután elrontotta a gyerekek matematikai feladványát: „Nem mentem volna át” – ismerte el Albin Kurti.

Forrás: Politico2024. 09. 05. 13:29
Albin Kurti koszovói miniszterelnök hivatalos látogatása Törökországban 2024. május 31-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albin Kurti koszovói miniszterelnök nyilvánosan kért bocsánatot a diákoktól, amiért szerdán egy iskolaavatáson hibát követett el egy matematikai feladat megoldása közben, írta meg a Politico.

„Köszönöm a meleg fogadtatást az új iskolaépületben. A gyerekek örömét látva vágytam az iskolai feladatra” – írta Kurti egy Facebook-bejegyzésben.

„De azt kell mondanom, hogy örülök, hogy nem most vagyok diák, mert nem kaptam volna jó jegyet”.

Kurti azután reagált a számára kényes iskolai incidensre, miután az arról szóló videó elterjedt a közösségi médiában. Ebben az látható, hogy a miniszterelnök könnyedén megoldott egy matematikai egyenletet, majd miután Kurti magabiztosan befejezte a matematikai feladványt, a teremben mindenki megtapsolta, még Arbërie Nagavci oktatási miniszter is.

Csak egy probléma volt: Kurti rosszul válaszolt.

A közösségi média felhasználói gyorsan kiszúrták a hibát Kurti megoldásában: x=5 helyett x=0-nak kellett volna lennie. A hibára reflektálva Kurti hozzátette:

Ha egy pillanatra tovább gondolkodtam volna, rájöttem volna, hogy a helyes válasz x=0. Elnézést kérek. Ennek az egyenletnek a megoldása, mint azt önök a miniszterelnöküknél is jobban tudják, az x=0.

Borítókép: Albin Kurti koszovói miniszterelnök hivatalos látogatása Törökországban 2024. május 31-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.