Megrovás helyett előléptetés: Thierry Breton lehet az Európai Bizottság egyik új alelnöke

Bizonyos források szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Thierry Breton biztost akarja az EB egyik ügyvezető alelnöki posztjára, ami azért furcsa, mert Breton Von der Leyent is több alkalommal magára haragította.

Forrás: Brussels Signal2024. 09. 05. 15:45
Thierry Breton
Thierry Breton Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen Thierry Breton biztost nevezheti ki az EB egyik ügyvezető alelnöki posztjára – állítja a német média kiszivárgott hírek alapján. A Die Welt szerint Ursula von der Leyen négy új ügyvezető alelnököt nevezne ki, akik mellette irányítanák az új Európai Bizottságot. Állítólag a spanyol Teresa Ribera Rodriguez, a holland Wopke Hoekstra, valamint a cseh Jozef Síkela fogja még betölteni az ügyvezető alelnöki pozíciót, közölte a Brussels Signal. 

Von der Leyen állítólagos döntése Breton előléptetéséről több személyt is meglepetésként érhet, figyelembe véve a közelmúltbeli viselkedését. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a biztos eléggé meggondolatlanul nyilvánul meg a közösségi médiában. Nemrég az X közösségi platformot is be akarta tiltani Európában, miután annak tulajdonosa, Elon Musk nem volt hajlandó belemenni a tartalmak cenzúrázását célzó titkos alkuba. Nem beszélve arról, hogy az előző ciklusban az EU vakcinákkal foglalkozó munkacsoportjának vezetőjeként kulcsszerepet játszott abban, hogy 215 millió adag koronavírus elleni oltóanyag maradt az EU nyakán és került megsemmisítésre mintegy négymilliárd euró értékben. Breton nagy szószólója emellett egy százmilliárd eurós európai védelmi alap felállításának.

A tettei és megnyilvánulásai a közösségi médiában kérdéseket vetnek fel az ügyvezető alelnöki pozícióra való alkalmasságát illetően. Az Európai Bizottság szóvivője nem kívánt nyilatkozni a kiszivárgott információkról.

Borítókép: Thierry Breton (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.