Nagyon csúnyán beszólt az ukránoknak az amerikai hírszerző tiszt

„Minket, az Egyesült Államok népét nem érdekli, hogy mit gondolnak az önök »prominens« ukránjai” – írta egy X-posztban Scott Ritter, miután egy ukrán lap késztetést érzett, hogy ukrán prominenseket kérdezzen Trump véleményéről.

2024. 09. 22. 10:21
Scott Ritter, az UNSCOM volt vezetője hét éven át vezette az ENSZ ellenőri bizottságát, amelynek célja az volt, hogy feltehetően tömegpusztító fegyverek után kutasson Irakban, mielőtt 1998 augusztusában lemondott az ENSZ-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ és az USA nem támogatta kemény leszerelési módszereit.
Scott Ritter, az UNSCOM volt vezetője hét éven át vezette az ENSZ ellenőri bizottságát, amelynek célja az volt, hogy feltehetően tömegpusztító fegyverek után kutasson Irakban, mielőtt 1998 augusztusában lemondott az ENSZ-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ és az USA nem támogatta kemény leszerelési módszereit. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Scott Ritter akkor kelt ki magából, amikor a The Kyev Independent Trump Jr. és Robert F. Kennedy Jr. érvelését vonta kétségbe, hogy a nagy hatótávolságú rakétatámadásokra vonatkozó korlátozások feloldása azt jelentené, hogy a NATO katonai szövetség „háborúban áll” Moszkvával. 

Megkérdeztünk neves ukránokat, mit gondolnak a cikkről.

Erre válaszul közölte Scott Ritter, hogy az Egyesült Államok polgárait nem érdekli, mit gondolnak a „prominens” ukránok.

 

Borítókép: Scott Ritter, az UNSCOM volt vezetője hét éven át vezette az ENSZ ellenőri bizottságát, amelynek célja az volt, hogy feltehetően tömegpusztító fegyverek után kutasson Irakban, mielőtt 1998 augusztusában lemondott az ENSZ-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ és az USA nem támogatta kemény leszerelési módszereit. (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.