Orbán Viktor méltatása kiemelt téma Olaszországban

Az olasz lapok kiemelik, hogy Orbán Viktort elismerően méltatta Trump az elnökjelöltek vitájában.

2024. 09. 11. 9:34
Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiütés nélkül végződött Kamala Harris és Donald Trump összecsapása – írja az AGI olasz hírügynökség a vitáról. Két ellentétes világlátás, két ellentétes világ és stílus. A szikrázó vita elsősorban az abortuszról, a bevándorlásról és a gazdaságról szólt. 

A republikánus jelölt szerint Harris hatalomra jutásával Izrael két éven belül eltűnik. Kamala Harris szerint pedig a világ vezetői nevetnek Trumpon. Az olasz lapok arról is beszámolnak, hogy a volt amerikai elnök Donald Trump, az Egyesült Államokban kialakult nehéz gazdasági helyzetéért a Biden-vezetést tartotta felelősnek. Emlékeztetett a republikánus kormány gazdasági eredményeire, és kijelentette, hogy az amerikai történelem egyik legszilárdabb gazdaságát hozta létre, majd Bident és Harrist tette felelőssé a migrációs válság, és annak a gazdaságra is gyakorolt ​​negatív következményei miatt. 

Az AGI sajtóorgánum kiemelte, hogy Trump az elnökjelöltek vitájában elismerően méltatta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

A vita azon passzusait is idézi, amikor Trump megígérte, hogy elnökként telefonálni fog Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások. 

Amerika érdeke is úgy kívánja, hogy véget vessen a háborúnak

 – idézik a szavait, aki több millió halottról beszélt. Arról is szólnak a beszámolók, hogy Harris a középosztály iránti elkötelezettségéről is beszélt a vita során, míg Trump azzal vádolta, hogy három és fél évig nem csinált semmit az érdekükben. 

Az olasz újságírók megjegyzik, hogy huszonhárom év telt el az szeptember 11-i Egyesült Államok elleni terrortámadás óta, de egyik jelölt sem hivatkozott üzenetében a fájdalmas évfordulóra.

A La Repubblica baloldali lap szerint Haris győzött az elnökjelöltek vitájában, sarokba szorította Trumpot. Az Il Corriere della Sera elemzése szerint egy elvesztett, vagy mindenesetre a volt elnök várakozásaitól eltérően zajló vita jelei mindenhol láthatók voltak. Az Il Sola 24 Ore gazdasági napilap szerint Harris az első elnökválasztási vitában védekezésre szorította Trumpot. A demokrata jelölt felkészültebbnek és agilisebbenek tűnt, miközben a republikánus jelölt gyakran mutatott ingerültséget. A lap szerint a két amerikai elnökjelölt első vitájának főszereplője Kamala Harris volt, aki nemcsak kezdeményezett, de támadta is Donald Trumpot.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.