A baloldali képviselő szerint a magyar kormányfő lerombolja a demokráciát

A szociáldemokrata politikus úgy véli, a magyar miniszterelnök nem ad védelmet a nemi alapú erőszak áldozatainak és az LMBTQ-kisebbség tagjainak.

Forrás: MTI2024. 10. 09. 12:46
Iratxe Garcia Perez, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője (Fotó: AFP)
Iratxe Garcia Perez, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vitán felszólaló Iratxe Garcia Pérez, a szociáldemokrata frakció vezetője hamisnak nevezte Orbán Viktor patriotizmusát, amellyel szerinte a magyar kormányfő „lerombolja a demokráciát és a másként gondolkodók jogait”. 

A baloldali politikus továbbá azt vetette a magyar miniszterelnök szemére, hogy nem ad védelmet a nemi alapú erőszak áldozatainak és az LMBTQ-kisebbség tagjainak.

Mint mondta, a valódi keresztény értékek az emberi méltóság, az idegenek védelme, azonban „lezárni a határokat a menekülők elől a keresztény értékek elárulása”.

Úgy vélte, Orbán Viktor számos bajért az Európai Uniót okolja, „és ez az igazi populizmus, ha másokat okolunk saját hozzá nem értésünk miatt”. 

Borítókép: Iratxe Garcia Perez, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.