A világháború első lépésének nevezte Zelenszkij az észak-koreai katonák bevetését

Az észt hírszerzés szerint Oroszország rekordszámú veszteségeket szenved el, miközben új, cinikus és undorító taktikákra tér át. Zelenszkij véleménye szerint Észak-Korea csapatai hamarosan csatlakoznak a harcokhoz.

2024. 10. 26. 15:36
Kim Dzsong Un, észak-kóreai katonákkal.
Kim Dzsong Un, észak-kóreai katonákkal. Fotó: AFP Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Independent beszámolója szerint az észt katonai hírszerzés becslései alapján az orosz katonai veszteségek október hónapra elérhetik a 40 ezer főt. Janek Kesselmann, az Észt Katonai Hírszerző Központ parancsnokhelyettese az ERR-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy

Oroszország veszteségei meglehetősen magasak, és ez a hónap kifejezetten súlyosak az orosz állomány számára.

Kijev a pénteki napra 1 630 orosz áldozatról számolt be, megdöntve az október 18-án feljegyzett második legmagasabb, 1 530 fős rekordot. Kesselmann szerint az orosz hadsereg taktikái megváltoztak, nem lépnek be a településekre, hanem kifinomult előkészítéssel folytatják a harcot.

Közvetett tűzzel ostromolják a településeket. Miután a település körülvették, egyszerűen elpusztítják. Ez egy rendkívül cinikus és undorító dolog

 – állította Kesselmann.

Zelenszkij ukrán elnök felhívta rá a figyelmet, észak-koreai csapatok érkezhetek Ukrajnába, hogy részt vegyenek az orosz erők oldalán harcokban. Egy ilyen lépés jelentős eszkalációt hozhat a háborúban, amely már három éve tart, és geopolitikai következményekkel járhat. Zelenszkij elmondta, hogy az ukrán hírszerzés szerint az első észak-koreai katonai egységeket Oroszország beveti a hétvégén. 

 Zelenszkij a katonák bevetését a világháború első lépésének nevezte.

Ezeket az értesüléseket sem Oroszország sem Észak-Korea nem erősítette meg hivatalosan.

Borítókép: Kim Dzsong Un, észak-koreai katonákkal. (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.