Az izraeli hadsereg célzott támadása végzett a Hamász egyik vezetőjével Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg közölte, hogy egy ciszjordániai katonai művelet során október 26-án megölték a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnyának egyik parancsnokát, az al-Kasszam Brigádjai nevű szervezet tulkaremi vezetőjeként ismert Iszlam Dzsamil Odeh-t, írja az MTI.

2024. 10. 26. 18:55
Füst száll fel egy épületből, amelyet az izraeli erők támadtak meg egy rajtaütés során a ciszjordániai Tulkarmban, 2024. október 26-án.
Füst száll fel egy épületből, amelyet az izraeli erők támadtak meg egy rajtaütés során a ciszjordániai Tulkarmban, 2024. október 26-án Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat és az izraeli rendőrség közösen kiadott közleménye szerint a 29 éves Odeh az izraeli határ mellett fekvő Tulkaremben akkor nyitott tüzet az izraeli katonákra, amikor észlelte, hogy az izraeliek bekerítették. 

Az így keletkezett tűzharcban lőtték le, halálhírét a ramallahi székhelyű palesztin egészségügyi minisztérium is megerősítette. 

Az izraeli hadsereg az akció végrehajtását azzal indokolta, hogy Odeh „a tulkaremi terroristahálózat parancsnokaként az Izrael ellen a közeljövőben végrehajtandó fegyveres támadások előkészítésén dolgozott”. Október elején Odeh elődjével is végeztek az izraeli erők.

Borítókép: Füst száll fel egy épületből, amelyet az izraeli erők támadtak meg egy rajtaütés során a ciszjordániai Tulkaremben, 2024. október 26-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.