Deutsch Tamás: Ez egy harci kürt volt!

A Patrióták Európáért pártcsalád a brüsszeli EP-ben tartott megbeszélést Orbán Viktor strasbourgi plenáris ülésszak részeként tartott beszédét követően.

2024. 10. 15. 19:20
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Patrióták Európáért frakció mai ülésén a tagok értékelték a magyar soros elnökség prioritásait bemutató vitát, amely a strasbourgi plenáris ülésszak részeként valósult meg. Ahogy lapunk is beszámolt arról, az EP-képviselők ezt a lehetőséget arra használták, hogy Magyarország belpolitikáját vitassák meg nemzetközi színtéren. Deutsch Tamás fideszes politikus a Patrióták Európáért frakció ülése után tartott sajtótájékoztató során beszámolt arról, hogy a pártcsalád minden tagja együttesen elítéli azt a megnyilvánulást, amelyet Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az EPP vezetője tanúsított Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szemben a vita során. 

– Ursula von der Leyen és Manfred Weber az Európai Unió alapszerződését nyíltan, előre kitervelt politikai szándékokkal megsértették

– vallja Deutsch Tamás, majd folytatta: 

– Az nem fordulhat elő az Európai Parlamentben, az Európai Unió alapszerződés maradéktalan betartása fölött őrködni hivatott uniós intézményben, hogy a bizottság elnöke egy soros elnöki programot bemutató tagállami kormány vezetőjét pártpolitikai vitába viszi.

 A politikus példátlannak nevezte azt, hogy az Európai Parlamentben a bizottság elnöke és a legnagyobb európai parlamenti frakcióvezető nyíltan kimondhatta: 

 meg akarják buktatni a szabadon választott kormányt, és Brüsszel akar új kormányt kinevezni Magyarországon. 

Deutsch Tamás szerint Brüsszel irányítani akarja Magyarországot az illegális bevándorlók befogadása kapcsán és a genderideológiai törekvéseit akarja érvényesíteni hazánkban is, továbbá ingatlanadót akar bevezetni és a személyi jövedelemadót akarja megemelni, valamint a multinacionális cégek számára akar kedvező intézkedéseket hozni, a hazai, magyar kis- és középvállalkozókkal szemben. 

A frakcióvezető azt is kiemelte, hogy a strasbourgi ülésszakon történtek megmutatták a Patrióták Európáért pártcsalád erejét, amely jelenleg 86 képviselőt számlál, valamint felfedte, hogy az októberi kétnapos miniszteri csúcstalálkozót a Patrióták csúcstalálkozója fogja megelőzni. 

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Purger Tamás) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.