Magyarország elképzelése egyre népszerűbb az Európai Unióban

Az újonnan elfogadott migrációs paktum már elavultnak tűnik a The Guardian szerint.

Forrás: Mandiner2024. 10. 15. 13:23
EU-elnökség - Orbán Viktor ismertette a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén
EU-elnökség - Orbán Viktor ismertette a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Fotó: Benko Vivien Cher Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a múlt héten az Európai Parlamentben elutasítóan értékelte az illegális migrációval és menekültüggyel kapcsolatos jelenlegi brüsszeli politikát – írja a Guardian véleménycikkben.

Orbán Viktor miniszterelnök az EP-vitán
Orbán Viktor az EP-vitán (Fotó: Csudai Sándor)

„Ha nem tudunk megegyezni abban, hogy aki be akar lépni az EU-ba, annak az európai határon kell megállnia, és a határainkon kívül kell jelentkeznie, akkor soha nem fogjuk tudni megállítani a migrációt” – vetette fel a magyar miniszterelnök. 

A szerző úgy véli, hogy az ehhez hasonló, a nemzetközi joggal szembeni nézetek miatt Orbán rövid ideig kívülálló volt az európai politikában, írta meg a Mandiner.

Az újonnan elfogadott migrációs paktum már elavultnak tűnik a The Guardian szerzője szerint. Úgy véli, hogy ehelyett az EU Tanácsa a héten megerősítheti, hogy az európai migrációs politika „orbánizálása” a jó út. 

A szerző azt is kifejtette, hogy ezzel párhuzamosan Orbán Viktor elképzelése az EU határain kívül létrehozott menekülttáborokról egyre népszerűbb a többi tagállam körében. 

Borítókép: EU-elnökség - Orbán Viktor ismertette a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.