Deutsch Tamás: Magyar Péter szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek

A Fidesz európai parlamenti képviselője közösségi oldalán írt arról, hogy a Fidesz–KDNP delegációja nevében Dömötör Csaba képviselőtársa levelet küldött az Európai Parlament elnökének. Magyar Péter kijelentéseivel szemben a hazai zsidó közösségek is szót emeltek.

Forrás: Facebook2024. 10. 12. 8:37
Fotó: Deutsch Tamás/ Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy Magyar Péter az egy héttel ezelőtti tüntetésen Adolf Hitlert idézte, és Hitler tanítványainak nevezte a közmédia munkatársait, írta közösségi oldalán Deutsch Tamás.

Szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek. Relativizálják a náci birodalom rémtetteit, köztük a holokauszt felfoghatatlan tragédiáját. Nem véletlen, hogy hazai zsidó közösségek is szót emeltek a kijelentésekkel szemben.

A Fidesz–KDNP delegációja nevében Dömötör Csaba képviselőtársunk levelet küldött az Európai Parlament elnökének, tette hozzá.

Deutsch szerint Magyar Péter viselkedése szembemegy az Európai Parlament eljárási szabályával. Kijelentése az Európai Parlament gyakorlata alapján a súlyos kötelezettségszegést is kimeríti, amely alapján meg kell vonni a szakbizottsági elnökhelyettesi megbízatását. 

A levélben arra szólítjuk fel az Európai Parlament elnökét, hogy tegye meg az ehhez szükséges lépéseket

– zárta bejegyzését  Deutsch Tamás, amelynek végén a levél teljes szövegét is megosztotta.

Borítókép: Deutsch Tamás (Forrás: Facebook/Deutsch Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.