Hatalmas második világháborús bombát találtak Hamburg bulinegyedében

Evakuálták a bulinegyed egy részét, egy lagzit is lefújtak. Végül hatástalanították a bombát.

Forrás: Origo2024. 10. 13. 8:37
A rendőrség lezárta a területet. A második világháborúból származó fel nem robbant bombát találtak egy hamburgi általános iskola területén
A rendőrség lezárta a területet. A második világháborúból származó fel nem robbant bombát találtak egy hamburgi általános iskola területén Fotó: Benjamin Haller Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltóság éjfél körül jelentette be, hogy a bombát hatástalanították. Szombat este evakuálták a negyed egy részét, a mintegy 250 kilogramm súlyú robbanószerkezetet egy általános iskola területén végzett feltárási munkálatok során találták meg, írja a Tagesschau.

A tűzszerész szolgálat 300 méteres záróövezetet alakított ki a helyszín körül, amelyet ki kellett üríteni. A tűzoltóság szerint mintegy ötezer ott élő ember volt érintett. A helyszín körüli figyelmeztető zóna 500 méter volt. A területre tilos volt belépni.

A tűzoltóság este fél 12 körül jelezte, hogy az evakuálás befejeződött. A hatalmas légibombát körülbelül fél órával később hatástalanították, írta az Origo.

Egy esküvői partit is érintett a kiürítés

Az adott területen számos szórakozóhely található, a szombat esti bulizókat a rendőrök visszafordulásra szólították fel. A lezárás egy esküvői társaságot is érintett, nekik is el kellett hagyniuk az éttermet, ahol ünnepeltek, és más helyszínt kellett keresniük.

Borítókép: A rendőrség lezárta a területet. A második világháborúból származó fel nem robbant bombát találtak egy hamburgi általános iskola területén (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Benjamin Haller)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.