Német László pápaválasztó bíboros lesz

Ferenc pápa jelentette be, hogy több új személlyel bővíti a bíborosi kollégiumot. A 21 kiválasztott között van a magyar származású belgrádi érsek is.

Forrás: Szemlélek, Pannon RTV2024. 10. 07. 7:15
Német László belgrádi érsek (Fotó: Pannon RTV)
Német László belgrádi érsek (Fotó: Pannon RTV)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két magyar vonatkozású név is van abban a listában, amely a december 8-án bíborossá kreálandók nevét sorolja fel. Erről ír a Szemlélek portál. Angelo Acerbi korábban Magyarország apostoli nunciusa volt. Mivel az olasz származású főpásztor 2001-ben nyugalomba vonult, ráadásul jövőre betölti a 100. életévét, esetében a most bejelentett kinevezés elsősorban szimbolikus jelentőségű.

Német László azonban 68 évesen kifejezetten fiatalos bíboros lesz, és nyilvánvalóan nem csupán elméleti esélye, hanem gyakorlati lehetősége van annak, hogy ott legyen a következő konklávén, ahol majd Ferenc pápa utódját megválasztják.

A leendő bíboros jelenleg is a Vatikánban van, hiszen ott zajlik a Püspöki Szinódus XVI. Rendes Közgyűlése. A vajdasági Pannon RTV szerint Német László részt vesz a katolikus egyház megújítását előmozdító püspöki szinóduson. A Szemlélek magazin értesülései szerint teljesen váratlanul, meglepetésként érte őt a pápa bejelentése.

Különösen nagy megtiszteltetés, hogy rendi közösségéből, a verbiták (Isteni Ige Társasága, SVD) tagjai közül korábban csak egyetlen személyt kreáltak bíborossá, most viszont vele együtt japán rendtársa, Tokió érseke bíborosi kinevezését is bejelentették. 

 

Borítókép: Német László belgrádi érsek (Forrás: Pannon RTV)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.