Szu–35-ös orosz pilóta menősködése miatt háborog az amerikai légierő

A pár nappal ezelőtti esetről videófelvétel is készült, amin látszik, hogy az orosz gép pilótája sem a saját, sem a többi gép épségével, személyzetével nem törődve hajt végre egy nagyon kockázatos manővert. Szabálytalanul, a semmiből került elő az orosz Szu–35-ös, ezzel megijesztve az amerikai pilótákat.

2024. 10. 02. 21:38
Szu–35 vadászrepülőgép
Szu–35 vadászrepülőgép Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban is történt már hasonló eset, akkor az orosz pilóta nagyjából öt méterre megközelített egy lengyel katonai repülőt. De az is előfordult, hogy egy amerikai pilóta nélküli repülőt semmisített meg az orosz pilóta, méghozzá harci tevékenység nélkül

Szu–35 vadászrepülőgépek előadása az ARMY-2020 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórumon Moszkvában, Oroszországban 2020. augusztus 25-én.
Szu–35-ös vadászrepülőgépek előadása az ARMY–2020 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórumon Moszkvában, Oroszországban 2020. augusztus 25-én Fotó: Anadolu via AFP

A videón az látható, ahogy az amerikai légierő F–16-os vadászgépei éppen megpróbálnak elfogni két orosz Tu–95MS stratégiai bombázót Alaszka légterében, és váratlanul a semmiből érkezik az orosz Szu–35-ös, majd olyan manővert hajt végre, ami kibillenti az elfogó gépeket az egyensúlyukból. 

Borítókép: Szu–35-ös vadászrepülőgép (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.