Videón a Milton hurrikán pusztítása

Elképesztő méreteket öltött a Milton hurrikán, menekülő lakosság, szétzúzott házak, áramkimaradások és dugók az autópályán. A helyiek ijesztőnek nevezték a helyzetet.

2024. 10. 10. 11:54
 Oscar Garcia (J) családjával a háza előtt áll 2024. október 9-én, a Milton hurrikán közeledtével (Fotó: AFP)
Oscar Garcia (J) családjával a háza előtt áll 2024. október 9-én, a Milton hurrikán közeledtével (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 125 ház pusztult el még mielőtt a hurrikán partot ért volna, sok közülük idősek számára létesített lakóparkokban található mobilház volt – nyilatkozta Kevin Guthrie, a Floridai Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

Ahogy lapunk korábban megírta, a hurrikán szerda este érte el Florida nyugati partjait áradásokat okozva. A 3-as erősségű Milton csaknem 200 km/órás széllökésekkel érkezett a partokhoz.

Már több millió embernél szűnt meg az áramszolgáltatás Floridában. A legfrissebb adatok szerint több mint hárommillió otthon és üzlet van áram nélkül, a közösségi médiát pedig ellepték a pusztításról készült videók. 

Tépi a szél a Tropicana stadiont is Tampa Bayben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapkán a hurrikán középpontja a szárazföld felé halad, Közép-Florida irányába.

Trent Aric, a Fox News meteorológusa élő adásban látta, amikor tornádó söpört végig a hídon. A körülmények másodpercek alatt váltak drámaivá.

Az egyik floridai lakos szerint a Milton hurrikán valószínűleg a legerősebb vihar, amelyet az ott töltött 25 év alatt látott. Phil Peachey, aki Orlandóban él, a BBC-nek azt mondta, hogy a város helyzete igazán ijesztő.

Soha nem láttam még ennyire meghajolni a fákat

 – jelentette ki.

Borítókép: Oscar Garcia (J) családjával a háza előtt áll 2024. október 9-én, a Milton hurrikán közeledtével (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.