A svéd LMBTQ-párok jogilag is szülők lesznek, ha gyereket fogadnak örökbe

Puerto Ricó-t erőszakos turistatömegek lepték el; a templom pénzéből finanszírozta pornófüggőségét az amerikai férfi. A Sanofi új vakcinát fejleszt, a svéd LMBTQ-párok jogilag is szülők lesznek az örökbefogadásnál.

2021. 03. 12. 12:16
null
Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puerto Ricót elárasztották az agresszív turisták

Puerto Rico fővárosában, San Juanban a vendéglátásban dolgozó helyiek az országot megrohamozó embertömegekről és erőszakos viselkedésükről számoltak be. A fapados járatok olcsó utakat kínálnak, amellyel Puerto Ricóba csalogatják a turistákat. Az amerikai turisták nem törődnek a koronavírus-járvánnyal és az ezzel kapcsolatos szabályokkal. Tömegesen hömpölyögnek a város utcáin, adott esetben verekednek is. Februárban egy turista egy kerekesszékes nőt vert meg, mert a nő megkérte a csoportot, hogy vegyenek fel maszkot.

Forrás: The Guardian

Perselypénzből finanszírozta pornófüggőségét

A pennsylvaniai Unity Townshipben található Szent Pál-templom 56 éves pénztárnoka, Glenn Yothers százötvenezer dollárt emelt el az evangélikus templom pénztárából. A férfi az ellopott pénzt pornóoldalakon költötte el 2015 és 2019 között, tehát átlagosan évente 37 500 dollárt költött szenvedélyére. Feletteseinek mindvégig azt állította, hogy a templom pénzét a templom fenntartási költségeire és jótékonysági célokra fordította. Bírósági iratok szerint a pénztárnok pornófüggősége a templomot az anyagi csőd szélére juttatta, de Yothers mindössze annyit mondott a rendőrségen, hogy a szexoldalak rabjává vált.

Forrás: New York Post

A Sanofi megkezdi új vakcinájának klinikai vizsgálatát

A Sanofi új vakcinát fejleszt, amely a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcináinak RNS-technológiáját alkalmazza. A Sanofi az amerikai Translate Bio laboratóriummal közösen kifejlesztett szérumával most kezdi meg a klinikai vizsgálatokat.

A tesztek első és második fázisában már bebizonyosodott, hogy az oltóanyag nem veszélyes, és az eredmények a vakcina hatékonyságát is előrevetítették. A hatékonyságra vonatkozó harmadik fázis fogja minden kétséget kizáróan eldönteni, hogy a vakcina megfelelő-e. Az első eredmények július és szeptember között várhatóak.

Forrás: Le Figaro

Az egynemű párok automatikusan szülőkké válnak Svédországban

Jogilag automatikusan szülőkké válnak azok az LMBTQ-párok, akik gyermeket szeretnének örökbe fogadni. A svéd kormány arról döntött, hogy megváltoztatja a családjogi törvényt, és ezentúl nem kell külön kérvényezni azt, hogy jogi értelemben szülőnek minősüljön az az egynemű kapcsolatban élő személy, aki gyereket akar örökbe fogadni.

Forrás: Sveriges Radio

(Borítókép: Illusztráció. Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.