Akkor hallgat a fősodratú média, ha Trump sikereiről van szó

A demokraták kedvenc hírcsatornái továbbra is csak a negatív híreket gyártják az amerikai elnökről.

Magyar Nemzet
2020. 09. 14. 7:48
Trump arrives back at the White House in Washington
U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump arrive back at the White House in Washington, U.S., September 11, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque - RC2GWI9Q2E5X Fotó: Kevin Lamarque
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogyan számolna be a liberális média a koronavírus okozta halálozásokról Hillary Clinton elnöksége alatt?

– tette fel a kérdést Tim Graham, a Media Research Center vezető médiaelemzője. – Donald Trump egykori legfőbb riválisa valószínűleg elvárta volna, hogy szolgálják őt, a sajtóorgánumok pedig teljesítettek volna – válaszolta meg saját kérdését a Fox News konzervatív csatorna hasábjain az elemző, rávilágítva arra, hogy Trump elnökségének elmúlt öt éve a média előítéletességét is előtérbe helyezte. Kiválóan bizonyítja ezt, hogy a jelenlegi amerikai elnök egy héten belül két jelölést is kapott a 2021-es Nobel-békedíjra, egyfelől a holnap a Fehér Házban aláírásra kerülő, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein közötti békemegállapodás, másfelől pedig a szerb–koszovói alku tető alá hozásáért.

Az egykoron Barack Obama korábbi elnököt a közel-keleti béke elhozását ígérő kairói beszédéért piedesztálra emelő média azonban – alig két hónappal az elnökválasztás előtt – mélyen hallgat Trump sikereiről.

A demokratákhoz húzó két legnagyobb hírcsatornánál, a CNN-nél és az MSNBC-nél szinte tudomást sem vettek Donald Trump republikánus elnök külpolitikai sikeréről. Mint arra a Fox News rávilágít, a két televízió legnépszerűbb esti műsora figyelmen kívül hagyta a friss híreket. Bár később a CNN terjedelmesebb elemzést szentelt az ügynek, de az MSNBC-nek nem volt olyan műsora, amelyben két percnél többet foglalkoztak volna az üggyel. A legterjedelmesebb híradás 1 perc 22 másodperces volt, és azt firtatta, vajon az amerikai elnök miért 9/11 évfordulójára időzítette a bejelentést? A „CNN Tonight” esti műsorában pedig arra használták fel az időt, hogy Donald Trumpot gúnyolják, amiért Nobel-békedíjra jelölték. A Fox News emlékeztet rá, hogy már az Egyesült Arab Emírségek döntése után is hasonlóan tudósítottak az eseményekről.

– Véletlenül valami jót csinált

– ennyi elismerésre futotta a demokraták elnökjelöltjétől, Joe Bidentől is a The Times of Israel beszámolója szerint.

Közben egy minap közzétett közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy Joe Bidennek – a várakozásokkal ellentétben – alaposan meggyűlik a baja a latin-amerikaiak szavazatainak megszerzéséért az elnökválasztás szempontjából kulcsfontosságú államnak számító Floridában. A Pew Research Center friss felmérése felhívja a figyelmet:

idén a latin-amerikaiak számítanak a legnagyobb, választásra jogosult kisebbségnek, a délkeleti államban – ahol 3,1 millió potenciális latinó voksoló van – azonban, ha most tartanák a választás, Biden valószínűleg veszítene.

Az ABC csatorna által megszólaltatott szakértők szerint ennek oka az lehet, hogy a demokraták évek óta természetesnek veszik a latin-amerikaiak támogatását, a spanyol nevű kampányuk éppen ezért szinte elenyésző. A kutatás eredményének ismertetése után egyébként Michael Bloomberg amerikai milliárdos, New York egykori főpolgármestere és korábbi elnökjelölt bejelentette: százmilliárd dollárral megtámogatná Joe Biden floridai kampányát.

Meghívó a Fehér Házba

Szijjártó Pétert is várják holnap a Fehér Házba, ahol az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Izrael között múlt héten született történelmi megállapodást írják majd alá – számolt be róla a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon. A tárcavezető azt írta: Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket, és továbbra is kiáll a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett. Hozzáfűzte: jár a nagyrabecsülés az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének, valamint az emírségekbeli és a bahreini külügyminisztereknek, akik személyesen is sokat tettek a megállapodások létrejöttéért. Mint fogalmazott: megtisztelő, hogy a rendezvényen Magyarország külügyminiszteri szintű képviseletére számítanak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.