Allahu Akbar egy müncheni templomban már szinte nem is hír

Félelmetes perceket éltek át a müncheni Szent Pál templom nagyszombati szentmiséjén részt vevő katolikus hívek.

Juhász Attila
2019. 04. 24. 17:27
null

Félelmetes perceket éltek át a müncheni Szent Pál templom nagyszombati szentmiséjén részt vevő katolikus hívek.

A hatóságok, nyomukban a média – ahogy azt már megszokhattuk – nem félelmet keltő muszlim provokációról, hanem „egy mentálisan zavarodott férfi” cselekedetéről számoltak be. A szem- és fültanúk, a templomban tartózkodó hívők azonban egyöntetűen állították, hogy a férfi azt kiáltotta: „Allahu Akbar!”

Az, hogy ez mit jelent és hogy ez után általában mi szokott következni, felesleges ecsetelni.

Ezért volt pánik a horvát nyelvű misén akkor, amikor egy szomáliai muszlim férfi, vélhetően alkohol befolyása alatt randalírozott. Kedden megszólaltak a szemtanúk. Ketten is megerősítették, hogy Allahot éltette a férfi és azt is, hogy a legbátrabbak gyűrték le és tartották fogva, amíg a rendőrség ki nem érkezett.

A két tucatnyi sérült sem verte ki a biztosítékot a bevándorlásvezérelt fősodratú médiában – vagy azért nem érdemesült külön említésre, mert csak horvát hívők voltak? – így mára híre hamva sincs a médiában az esetnek.

Pedig a hívek továbbra is rettegnek, számunkra a napnál is világosabb, hogy muszlim provokáció, sőt megfélemlítés történt. Mentális zavarra hivatkozni, a tényeket nem nevén nevezni nem hiba, de még csak nem is bocsánatos bűn.

Sokkal több annál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.