Arcátlanul ferdít a CNN a kenoshai eseményekről

A nyugati liberális média zászlóshajója szerint békések a tüntetések a lángokban álló Kenoshában.

Belák Tamás
Forrás: summit.news2020. 08. 27. 21:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wisconsin államban található Kenoshában zajló Black Lives Matter-zavargások már három halálos áldozatot követeltek, az utcákon teljes a káosz, a városban szó szerint elszabadult a pokol.

Mégis, a CNN riportere, Omar Jimenez annak ellenére sem átallott „többnyire békés tüntetések”-ként aposztrofálni az eseményeket, hogy a háta mögött szó szerint lángokban álltak az autók.

Természetesen a tüntetések erőszakos és destruktív mivoltának elbagatellizálása nem újdonság a nyugati liberális sajtó retorikájában.

A CBS műsorvezetője, Gayle King két napja például így beszélt a tüntetők és a rendőrség között zajló véres összecsapásokról:

„Második napja zajlanak azok a békés tüntetések, melyek megmutatják, miről is szól a Black Lives Matter valójában.”

Bár a békés tüntetések emlegetése nyilvánvalóan egy alternatív valóság szemellenzős víziójáról árulkodik, a mondat második fele tökéletesen helytálló.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.